Uwindex
Image default
Auto’s en Motoren

Zonder vrees je rijexamen afleggen

Zonder vrees je  rijexamen afleggen 

Een van de spannendste dagen van je leven is het absoluut: de dag dat je voor het eerst mag afrijden voor je rijbewijs. Na maanden zwoegen in de lesauto ben je er helemaal klaar voor, aldus de instructeur. Maar ben je er wel echt klaar voor?

Alleen al het feit dat je examen is aangevraagd zegt eigenlijk al genoeg. Het vertrouwen dat jouw instructeur in je heeft is niet voor niets. Jij hebt in de afgelopen tijd bewezen dat je de auto meester bent en het verkeer geen geheimen meer kent voor je, omdat je het theorie examen al op zak hebt.

Nu is het natuurlijk niet zo dat je er al bent. Het belangrijkste moet nog komen en dat examen kun je op een heleboel manieren alsnog verknoeien. Hier volgen een aantal tips waar je op moet letten tijdens het examen.

Zorg er voor dat je goed uitgerust aan het examen begint, dit is zeer belangrijk.

Blijf vooral kalm en doe geen gekke dingen. Je moet het zien als een normale les, daar ging het immers ook goed. Geen overdreven dingen doen en goed luisteren naar de instructeur. Dan kan er haast niets fout gaan.

Het is goed om de examinator te laten zien dat je zelfverzekerd bent. Dus niet te twijfelachtig overkomen en lekker vlot doorrijden in het verkeer. Dit betekent natuurlijk niet dat je de snelheid moet gaan overschrijden. Let vooral op de situatie, wat kan wel en wat kan niet.

Laat het geen obsessie worden. Probeer er de dagen ervoor niet teveel over na te denken en laat het gewoon op je af komen. Dit voorkomt stress tijdens je examen.

Mocht je er toch niet zeker van zijn dan kun je er voor kiezen om je instructeur mee te laten rijden. Steeds populairder is ook het examen voor mensen met faalangst. Dit moet je voortijdig aanvragen en kunnen bewijzen. Wij van rijscholen in Utrecht zijn er om jou het roze pasje te laten behalen, dat je vol zelfvertrouwen achter het stuur zit. Bij autorijschool Utrecht ben je verzekerd van de beste rij lessen en de laagste prijs garantie dus plan vandaag je gratis proef les bij rijschool Troy. of bel 030:8080317

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier