Uwindex
Image default
Dienstverlening

Belastingaangifte uitbesteden aan een boekhouder

Aangifte laten doen voor belasting

Belastingaangifte Assen adviseert op het gebied van belastingen. Zowel verzorgt belastingaangifte Assen de belastingaangifte maar geeft dus ook advies wat te maken heeft met belastingen. Een belastingaangifte is de schriftelijke verklaring waarin het belastbaar inkomen wordt meegedeeld aan de inspectie der belastingen. Wanneer een belastingbetaler denkt dat hij in aanmerking komt voor terug gave van de belastingdienst dan kan er belastingaangifte worden gedaan. Ook via de belastingaangifte wordt er gekeken of de persoon of het bedrijf dus geld terug krijgt omdat diegene teveel belasting betaald heeft of juist te weinig dan moet die desbetreffende persoon extra geld bij betalen. Belastingaangifte Assen is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs en het NOAB. Het register belastingadviseurs (RB) behartigt de belangen van ruim 7500 belastingadviseurs. Ze kunnen hier terecht voor dus de belangen te behartigen maar ook voor vaktechnische informatie en fiscale opleidingen en cursussen. Het NOAB staat voor de Nederlandse Orde en Administratie- en Belastingdeskundigen. Het is een Brancheorganisatie voor administratiekantoren en belastingadviseurs die zich richten op het MKB. Bij het NOAB zijn ongeveer duizend kantoren aangesloten. Ook het NOAB probeert zich in te zetten voor de belangen van haar leden binnen en buiten de sector te behartigen.  

Belastingen laten verzorgen door een expert

Belasting is het geld wat bedrijven en inwoners van een land vanaf hun 18e verjaardag aan de overheid moeten betalen. Van dit geld worden bijvoorbeeld overheidsinstanties betaald zoals leger, politie, scholen en ziekenhuizen. Maar ook ambtenaren. Zonder belastingen zouden er geen uitkeringen en pensioenen kunnen worden uit betaald. Dus eigenlijk is dit heel erg belangrijk dat we met z’n allen belasting aan de overheid aan betalen. Er zijn 2 verschillende soorten belastingen directe en indirecte belastingen. Directe belasting zijn belastingen op inkomen, winst en vermogen. Dit wordt door de persoon zelf overgedragen aan de belastingdienst zoals inkomstenbelasting. Indirecte belastingen zijn belastingen die door de belastingdienst worden afgedragen. De belasting zit in de prijs verwerkt van goederen en diensten (BTW). Accijns is een voorbeeld van indirecte belasting. Er zijn veel soorten belastingen bijvoorbeeld: al eerder genoemd inkomstenbelasting, omzetbelasting (BTW) en motorrijtuigenbelasting (mrb).

Elk jaar wordt er een rijksbegroting gepresenteerd hierin staan alle verwachte inkomsten en uitgaven van het komende jaar die de overheid dus denkt uit te geven. Dit wordt door iedere minister opgesteld. De rijksbegroting wordt gepresenteerd op Prinsjesdag dus de derde dinsdag van September. De koning maakt dit bekend het “gouden koffertje’ is dan erg belangrijk want hier staat alles in.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier