Uwindex
Image default
Auto’s en Motoren

3 manieren om krassen op je auto te verwijderen

Je auto is een waardevol bezit en je wilt natuurlijk dat deze er altijd glanzend en nieuw uitziet. Maar helaas, krassen op de auto zijn soms onvermijdelijk. Of het nu gaat om een ongelukje in het verkeer, een aanvaring met een winkelwagentje of gewoon normale slijtage, krassen kunnen je autolak flink verpesten. Er zijn gelukkig een aantal manieren om die vervelende krassen op je auto te verwijderen. Denk aan een krassenverwijderaar, polijsten en een autolakstift.

Gebruik een krassenverwijderaar

Een effectieve manier om kleine tot middelgrote krassen op je auto te herstellen, is door gebruik te maken van krassenverwijderaars. Deze speciale producten zijn ontworpen met micro schurende deeltjes die de bovenste laag van de autolak zachtjes polijsten, waardoor de krassen verminderd of zelfs volledig verwijderd kunnen worden. Om de krassenverwijderaar te gebruiken, dien je eerst het oppervlak rondom de kras grondig te reinigen met een mild reinigingsmiddel en water. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid krassenverwijderaar aan op een zachte doek. Met cirkelvormige bewegingen wrijf je voorzichtig over de kras en breid je het gebied geleidelijk uit. Tot slot veeg je de resten van de krassenverwijderaar af met een schone doek. Op deze manier kun je eenvoudig en effectief de krassen op je auto verminderen of laten verdwijnen.

Polijsten

Als je te maken hebt met diepere krassen op je auto of als je een groter oppervlak wilt behandelen, is een polijstmachine een uitstekende oplossing. Deze speciaal ontworpen machines kunnen krassen verwijderen en de glans van de autolak herstellen. Om de polijstmachine te gebruiken, is het belangrijk om je auto grondig te wassen en te drogen voordat je begint. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid polijstmiddel aan op het oppervlak van de auto. Gebruik de polijstmachine met een lage snelheid om de krassen te behandelen, waarbij je de machine voortdurend in beweging houdt en lichte druk uitoefent. Werk in kleine secties en controleer regelmatig het resultaat. Zodra je klaar bent, veeg je het oppervlak schoon met een schone microvezeldoek om eventuele resten te verwijderen en de glans te optimaliseren. Tip: laat dit door een professional doen.

Verf bijwerken met een autolakstift

Heb je diepere krassen die de autolak hebben beschadigd, dan is een autolakstift een handige oplossing. Deze pennen bevatten autolak die je gemakkelijk kunt aanbrengen om de beschadigde plekken bij te werken. Om de autolakstift te gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is. Schud de autolakstift goed om de lak te mengen. Breng vervolgens voorzichtig een dunne laag verf aan op de kras. Laat de verf volledig drogen en breng indien nodig een tweede laag aan. Om de verf gelijkmatig te laten verlopen met de omringende lak, wrijf je voorzichtig over het oppervlak met een zachte doek. Op deze manier kun je eenvoudig en doeltreffend diepere krassen op je auto bijwerken met behulp van een autolakstift. Dus, heb jij krassen op de auto? Kijk dan even welke van deze methodes het meest geschikt is voor jou situatie!