Uwindex
Image default
Auto’s en Motoren

Auto chip tuning – een inzicht

Auto-chiptuning is een proces van het wijzigen van de prestaties van voertuigmotoren zonder wijzigingen in de software van de motor te wijzigen. Het gaat om het veranderen van bepaalde componenten van de motor, met name de software of computerbedieningen. Het is een heel interessant onderwerp, omdat veel mensen er nieuwsgierig naar zijn, maar ook bang om het te proberen omdat ze denken dat het een gecompliceerde taak is. Als u besluit om dit project zelf te doen, moet u eerst op de hoogte zijn van de basisprincipes van het probleem. Je kunt hulp krijgen van websites voor automotive reparatie, tijdschriften en boeken.

 

Voordat u een auto tuning doet, moet u kennis hebben van de problemen die u wilt aanpakken. Typische symptomen die u zult tegenkomen tijdens het ondergaan van het proces omvatten overmatige pk, drivabiliteitsproblemen of hoge oliedruk. Er zijn ook tijden dat je auto onverwachts opsloten en er geen oplossing voor is.

In dit geval moet u onmiddellijk actie maken.

 

Veel auto-enthousiastelingen doen een auto-chipafstemming voor de lol. Maar het is geen grap. Het is een kunst en het vereist technische kennis, evenals geavanceerde vaardigheden in werktuigbouw. U moet alle gereedschappen krijgen die u nodig hebt om dit afstemproces uit te voeren.

 

De basishulpmiddelen voor het uitvoeren van chiptuning zijn vervangende kappen, pijpen, pakkingen, kleppen, klemmen, pakkingen, filterdraden, wisserbladklemmen, luchtfilters en verminderde gereedschappen voor deukverwijdering. Veel afstemkits omvatten ook geautomatiseerde tuning-systemen. Deze systemen gebruiken digitale elektronische apparaten zoals GPS-ontvanger, voltmeter, manometer, versterker en LCD-scherm om het proces van tuning aan te passen. Het afstemsysteem bevat software waarmee u uw auto digitaal kunt afstemmen. Dit type software wordt gebruikt door de AMATEUR-tuner om het proces nauwkeuriger uit te voeren.

 

Sommige mensen voeren afstemming als een hobby, maar als dit uw hoofddoel wordt, moet u alle benodigde materialen hebben. Dit bespaart u veel geld als alle materialen die u nodig hebt, kunnen worden gekocht bij lokale gereedschapswinkels of auto-onderdelenwinkels. Deze materialen bevatten verschillende soorten noten, bouten, ringen, pijpfittingen, enz.

U kunt ook O-ringen en smeermiddelen kopen om de prestaties van uw auto verder te verbeteren.

 

Er is ook een andere optie voor diegenen die deze activiteit alleen willen doen. Als u weet hoe u eenvoudige instructies moet lezen en volgen, dan is het mogelijk om uw eigen auto af te stemmen. Er zijn veel gidsen beschikbaar op internet die stapsgewijze instructies voor u bieden om uw auto af te stemmen. Wees echter voorzichtig tijdens het kiezen van een dergelijke gids omdat niet alle gidsen gelijk zijn gemaakt. Sommige kunnen zelfs enkele fouten bevatten die zeer schadelijk voor u zullen blijken te zijn. Dus het is altijd aan te raden om een professionele gids te gebruiken bij het uitvoeren van auto-chip-tuning.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl