Uwindex
Image default
Hobby en vrije tijd

Just Marine voor elke vaarliefhebber

Varen is een gevoel. Hierdoor is het niet te omschrijven. Het gevoel van een bootje wat langs de rietkragen gaat, sommige met het geluid van een inboard diesel, soms fluisterstil door de elektromotor. Hierin heeft u de keuze. De andere keuze is, hoe wilt u het hebben? Een consoleboot met een krachtige buitenboordmotor op zee, is niet te vergelijken met een elektrische sloep in Friesland, of dat gezellige bootje in de grachten van de hoofdstad. In alle gevallen geniet u van de ultieme vrijheid op dagen dat menige in de file staan naar het strand.

Trailerbaar is varen waar u wilt

In Nederland kunt u in feite overal varen, en in het westen van het land heeft u extreem veel keus t.o.v. andere landen. Nederland heeft veel aan rivieren, kanalen, meren, en het is gelegen aan zee. Een aanrader is daarom om te gaan voor een boot die u eenvoudig op een trailer achter uw auto mee kan nemen. U zit dan niet zo aan één gebied vast. Deze week vaart u op de Randmeren, volgende week in de Biesbosch, en dan weer eens een week op de Friese meren. Al deze gebieden zijn groot en kunt u onmogelijk in een week tijd bekijken.

Een aluminium boot met een buitenboordmotor vergt weinig onderhoud

Veel watersporters zien op tegen het onderhoud. Het klopt dat een klassieke houten boot heel veel onderhoud vraagt, vele zaterdagen bent u bezig met schuren en vernissen. Dankzij de moderne materialen is het onderhoud van een boot te overzien, en dit kunt u zo uitkienen dat een bootje nagenoeg onderhoudsvrij is. Bijvoorbeeld als u kiest voor een aluminium boot met een buitenboordmotor dan gaat het onderhoud snel en eenvoudig. De motor levert u in bij een servicepunt, de romp van de aluminium boot kan niet roesten of rotten, daar hoeft u niets aan te doen.

Een rubberboot is voordelig in aanschaf, veilig en duurzaam

Velen denken dat de watersport beoefenen om een forse investering vraagt. Misschien denkt u dat ook? Het tegendeel is waar. Een vakantiereis met het hele gezin kost al snel honderden euro’s, en voor dat bedrag heeft u al een rubberboot van goede kwaliteit. U kunt dus van uw vakantiegeld beginnen met watersport. Op de site van Just Marine staan de prijzen van rubberboten, en hoe veilig zij zijn. Een rubberboot vraagt niet veel en ook geen duur onderhoud. Ook met een beperkt budget kunt u van de vrijheid op het water genieten.

Occasions van trailers, boten, en motoren, zijn er in overvloed

De tweedehands markt is enorm groot, ook bij Just marine treft u occasions aan. Als voorbeeld een buitenboord- of dieselmotor met weinig draaiuren, maar die wel ieder jaar een onderhoudsbeurt heeft gehad, kunt u vinden. Een boot zelf verslijt niet, dus een romp al dan niet op een trailer vindt u voor een lage prijs. In feite koopt u dan een nieuwe boot voor een tweedehandsprijs. Vaak is de vorige eigenaar makkelijk te traceren, dus ook eenvoudig de geschiedenis van de boot te achterhalen. Niet uitzonderlijk is de gebruikte boot nog prima, maar wilde de vorige eigenaar een sloep die een meter langer is, en i.p.v. een diesel- een elektromotor.

Watersport heeft veel facetten, en is leuk voor iedereen

Met een boot kunt u alle kanten op; een board meenemen om elders te suppen, of hengels om te vissen. Leuk is een mix van kamperen en varen, een barbecue meenemen en koelboxen met eten om dan ergens op een eilandje met een aanlegsteiger te gaan barbecueën. Heerlijk is weleens de vaartocht onderbreken door voor anker te gaan, even lekker rustig een boek of tijdschrift lezen en zwemmen. Met een bootje bent u immers vrij. U kiest uit hoe sportief u het wilt hebben. Bekijk de site van Just marine, ongetwijfeld hebben zij die boot die u zoekt.

https://www.justmarine.nl/