Uwindex
Image default
Hobby en vrije tijd

Houd je zwembad schoon!

Het is heerlijk om een eigen zwembad te hebben. Zorgeloos dobberen met mooie weer, baantjes trekken om fit te blijven of even kuren het is allemaal mogelijk! Het is echter wel belangrijk om zorgvuldig met je zwemwater om te gaan. In dit artikel een aantal tips zodat jij of iemand anders weer zorgeloos kan genieten in jouw zwembad.

Om maar af te trappen met een van de belangrijkste tips. Zorg voor een goede afdekking van je zwembad. Een lamellen afdekking van het zwembad kan een hoop vuil buiten houden. Rondzwervende bladeren of afval kan niet in je zwembad komen als er een goede kap op zit. Verder heeft een goed aquadeck ook een isolerende werking. Omdat de warmte van het water niet kan ontsnappen scheelt dit tot wel 75% aan stookkosten en wordt daarnaast natuurlijk het milieu enorm gespaard. Naast isolatie en hygiëne hebben zwembadlamellen ook als voordeel dat ze de veiligheid vergroten. De afdekking kan met gemak een kind of huisdier dragen en hierdoor voorkomen dat ze misschien verdrinken terwijl ze aan het spelen zijn.

De kwaliteit van het water valt voor een deel met het oog te bepalen, met als vuistregel hoe helderder hoe schoner. Maar het is toch handig om test strips te gebruiken om zo precieze waarden van het water vast te stellen. Met name de PH-waarde is erg belangrijk, deze dient tussen de 7.2 en 7.8 te vallen. De pH-waarde heeft invloed op de vorming van algen en ander ongedierte in het water/ een hoge pH veroorzaakt versnelde algengroei en kalkafzetting en kan de houd irriteren. Een lage waarde zorgt ook voor irritatie en is heel zuur, je nagels zullen bijvoorbeeld verdwijnen bij een lage waarde en je kan behoorlijk ziek worden. De waarde is bij te werken met een bepaald poeder wat er voor zorgt dat de waarde omhoog of juist omlaag gaat. Verder is het belangrijk om met enige regelmaat chloortabletten in het water te gooien om ongedierte de das om te doen. De ideale chloorwaarde ligt tussen de 2 en 3 p.pm.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier