Uwindex
Image default
Electronica en Computers

Twee zaken om te overwegen voordat je beveiligingscamera’s koopt

Een beveiligingscamera voor thuis is een video-opname-apparaat dat beelden van je huis en eigendommen opneemt. Deze beelden zijn vervolgens te bekijken op je smartphone, tablet of computer vanaf elke locatie ter wereld waar je toegang hebt tot internet. De overgrote meerderheid van de beveiligingscamera’s worden geactiveerd door bewegingen, wat betekent dat ze beginnen met opnemen zodra ze enige vorm van beweging detecteren. Ook kunnen ze op dat moment een waarschuwing naar je sturen. Sommige camera’s kunnen continue video-opnames maken, wat verwijst naar het vermogen van de camera’s om non-stop beelden op te nemen.

Wil je een draadloze of bedrade beveiligingscamera?

Het is onmogelijk om te zeggen of het voordeliger is om voor een bekabeld of draadloos camerasysteem te kiezen zonder eerst de specifieke omstandigheden te analyseren. Bekabelde bewakingscamera’s hebben doorgaans een sterker signaal en kunnen daardoor verder van elkaar en van de recorder worden geplaatst. Er zijn echter gevallen waarin de omgeving het onmogelijk maakt om er draden te trekken. Als dit het geval is, is een draadloze wifi-camera wellicht de oplossing. Deze zijn eenvoudig in te stellen. Ze bieden ook met de juiste aanpassingen dezelfde voordelen. Daarnaast kan het signaal eenvoudig worden versterkt door gebruik te maken van een antenneversterker. Je kunt online winkels vinden die dit allemaal kunnen bieden.

Welk ontwerp wil je?

Het ontwerp van een beveiligingscamera wordt ook bepaald door wat je ermee wilt bereiken en waar je de beveiligingscamera wilt monteren. Dome en Bullet beveiligingscamera’s zijn de meest gebruikte opties. Een Dome beveiligingscamera is altijd rond van vorm en is eenvoudig te installeren met een beugel aan het plafond of (verticaal) aan de muur. Deze camera kan, net als een oogbol, in elke richting worden gedraaid. Een Bullet beveiligingscamera kan ook alle kanten op worden gedraaid, maar wordt met behulp van een muurbeugel verlengd en aan de muur bevestigd. Je kunt deze beveiligingscamera zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Het belangrijkste verschil tussen tussen deze twee is dat een Bullet beter zichtbaar is en daarmee criminelen afschrikt. Er zijn andere ontwerpen van beveiligingscamera’s zoals de Fisheye en een PTX. De Fisheye biedt 360 ​​graden beeld en de PTZ is volledig instelbaar en kan in elke gewenste hoek het beeld van dichtbij of veraf vastleggen.

Tip: Onlinecamerashop.nl