Uwindex
Image default
Electronica en Computers

Informatie voor het kopen van een weerstation

Informatie voor het kopen van een weerstation

Bij een Weerstation kan je het zo gek en geavanceerd maken als dat je zelf wil. Ze zijn er in een prijsklasse van 20 euro tot wel 2000 euro. Zo laten de analoge modellen vaak de temperatuur zien met wijzers. Als je echt hele oude modellen hebt dan beschikken ze zelfs nog over kwik. Daarnaast zijn er ook weer aparte analoge modellen beschikbaar voor het meten van de wind of de luchtvochtigheid. De digitale weerstations zijn in deze tijd toch wel de meest populair. De goedkope modellen laten meestal de binnen en buitentemperatuur zien. Hiervoor moet je dan buiten een sensor hangen. Ga je een prijsklasse duurder dan kan hij de kracht van de zon soms ook voorspellen. Zo weet je hoeveel UV kracht er is en met welke zonnebrand je jezelf moet insmeren.

Soms zijn ze ook in staat om aan de hand van de luchtvochtigheid buien te voorspellen. Hierbij moet je aan een tijdsbestek van 2 uur ongeveer denken en de luxere kunnen het nog verder naar voren voorspellen. In de meeste gevallen heb je buiten sensoren hangen die draadloos een signaal sturen naar het basisstation. Hoe uitgebreider het weerstation is hoe lastiger de installatie ook is. Echter doe je dit maar een keer en dan kun je er vaak tientallen jaren tegenaan op het vervangen van een batterij na. Analoge modellen hoef je enkel aan de muur te hangen, maar deze meten vaak niet de exacte temperatuur achter de komma.

Een paar tips van onze redactie

Bij 5top hebben wij nog een paar extra tips. Zo is het belangrijk om goed de reviews door te lezen, want er is veel imitatie in de handel. Deze zijn niet van dezelfde kwaliteit, maar wel een stuk goedkoper waardoor je eerder geneigd bent deze te kopen. Doe dit niet tenzij de mensen lovend daarover zijn. Vaak slijten deze merken een stuk sneller.