Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Winkelen

We willen niet alle vrouwen over één kam scheren, maar je we kunnen wel aannemen dat vele vrouwen houden van winkelen. Dit betreft niet alleen het online winkelen, maar ook het fysieke winkelen. De vrouwen willen graag voor iedere gelegenheid een nieuwe outfit. Eén keer in de zoveel tijd is de kledingkast een aanvulling nodig. Veel kleding wat wordt aangeschaft, wordt vervolgens niet gedragen. Wellicht heb jij thuis ook nog een ongedragen shirtje in je kast liggen. Waarom kopen we kledingstukken die we vervolgens niet dragen? We vinden het allemaal zonde, maar velen van ons dragen sommige kledingstukken weinig of zelfs helemaal niet. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende factoren omtrent de kleding die we kopen en vervolgens nooit dragen. 

 

Belangrijke factoren negeren 

We kennen het allemaal wel een kledingstuk kopen, ophangen in de kast en vervolgens komt het de kast niet uit en wordt het nooit gedragen. Dit alles heeft te maken met het foutief nadenken over je aankoop. Zo bestaan er verschillende voorbeelden dat een kledingstuk niet helemaal in de smaak valt, maar voor dat kleine prijsje wil je het kledingstuk eigenlijk toch nog niet missen. We negeren in dit geval de keuze dat het kledingstuk eigenlijk helemaal niet tot onze smaak behoort. Dit zie je ook vaak terugkomen bij warme truien in de winter. Je ziet het al helemaal voor je dat jij lekker op de bank ligt met een wollen trui aan. Je vindt de trui eigenlijk helemaal niet mooi en trekt hem daardoor ook vrijwel nooit aan, ondanks dat de stof heerlijk zit. 

 

Fantaseren 

De reden dat wij als vrouwen enorm van winkelen houden, is omdat je gedurende het winkelen elke keer een sprongetje maakt naar de toekomst. Tijdens het winkelen wordt fantasie geprikkeld. Tijdens een overweging van een aankoop denk je na over de toekomst: wat vinden anderen van het kledingstuk? Hoe voel ik mijzelf in het kledingstuk? Hoe combineer ik het kledingstuk? Dit zijn goede vragen voor wanneer we het antwoord ook daadwerkelijk konden geven. Echter schets jij in de winkel een leefstijl die helemaal niet bestaat. Een bekend voorbeeld hierbij is het afvallen. Het kledingstuk zal je schitterend staan als je 10 kilo bent afgevallen. Of het voorbeeld van die ene reis of het ene feestje. Je blikt vooruit op de toekomst en beeld jezelf in hoe jij stralend op vakantie gaat. Uiteindelijk ga je helemaal niet meer op vakantie en is het retourtermijn verlopen. Nu moet je het kledingstuk wel houden, maar eigenlijk draag je het helemaal niet. 

 

Te mooi 

Het klinkt misschien gek, maar een aantal van ons laten het kledingstuk in de kast belanden, omdat ze het te mooi vinden. Ze willen niet dat het kledingstuk kapot of verloren gaat en dragen het niet. Dit fenomeen noemen we een verliesaversie. De verliesaversie komt onder andere voor bij mensen wie in het verleden iets hebben verloren. De angst dat het kledingstuk niet heel thuis komt, is erg groot. Vele bewaren het item ook voor een speciale gelegenheid. Nadat de speciale gelegenheid heeft plaatsgevonden wordt het over het algemeen ook sneller gedragen. Neem een kijkje in de winkel van nummer zestien Bladel en ontdek welk kledingstuk jij leuk vindt. 

 

https://www.nummerzestien.eu/dames/