Uwindex
Image default
Woning en Tuin

Comfort tijdens het slapen

Je kussens moeten je comfortabel houden, ongeacht je slaaphouding. Een groter kussen vult de ruimte tussen het bed en je bovenrug en schouderbladen. Zo’n kussen is ideaal als je op je zij slaapt. Het helpt om je nek en ruggengraat recht te houden om spanning op je lichaam te voorkomen. Rugslapers gebruiken plattere kussens omdat er minder afstand is tussen de bovenrug en de schouderbladen. Een dun kussen is voldoende om de natuurlijke uitlijning van je nek te behouden. Dit is een goede optie als je op je buik slaapt. Je kussen moet samen met je matras je lichaam tijdens het slapen ondersteunen. Je hebt dunne kussens nodig als je matras zachter is. Dit geldt ongeacht of je op je zij of rug slaapt. Een zachter kussen zorgt ervoor dat het hoofd erin wegzakt, waardoor er minder ruimte tussen je hoofd en de matras is. Stevige kussens voorkomen dat je erin wegzakt. Hierdoor ontstaat er een grotere ruimte tussen de matras en je nek.

De kwaliteit van je slaap beïnvloedt je gezondheid

Slaapproblemen komen tegenwoordig veel voor. De druk tijdens de pandemie, waaronder banenverlies en gewijzigde schema’s, zorgde ervoor dat mensen ’s nachts wakker lagen of ‘s ochtends niet uit bed konden komen. Veel mensen beweren tijdens de pandemie te veel of te weinig te hebben geslapen. Sommige mensen hebben nog steeds moeite om in slaap te vallen. Ze hebben ook vreemde verschuivingen in hun slaapschema’s gezien, zelfs als andere aspecten van hun leven weer normaal zijn geworden. Dit soort slaapstoornissen houden verband met psychische problemen. Het is niet meer dan normaal dat je een kussen wilt dat niet alleen is ontworpen voor je lichaam, maar ook voor je slaaphouding. De beste manier om het optreden van slaapproblemen te verminderen is een comfortabel bed en kussens van Sleepworld. Zoek naar kussens die zo comfortabel zijn dat je niet anders kunt dan in slaap vallen.

Slaapproblemen door een slecht kussen

Er gaat niets boven slapen in een zacht en uitnodigend bed vol met zachte kussens aan het einde van een zware en stressvolle dag. Kussens moeten ons een ongeëvenaard comfort bieden om een ​​goede nachtrust te garanderen. Slapen met de verkeerde kussens kan ook schadelijk zijn voor ons lichaam. Een oud kussen kan je ruggengraat beschadigen en je slaapkwaliteit beïnvloeden. Een kussen dat te plat of juist te bol is, zal de uitlijning van je wervelkolom verstoren. Deze onbalans zal hoogstwaarschijnlijk een stijve nek en rugpijn veroorzaken.