Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Dit is dé biologisch verantwoorde insectenbestrijder

Vaak zijn middeltjes om insecten te bestrijden enorm belastend voor het milieu, omdat er giftige stoffen in zitten. Die giftige stoffen worden dan gegeten, en het vergiftigde diertje wordt op zijn beurt weer opgepeuzeld door een vogeltje wat aan het vergif sterft. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer oplossingen die geen ecologische schade aanrichten. Een voorbeeld van zo een oplossing is het aaltje, dit is een microscopisch organisme wat jouw tuin schoon houdt van plaaginsecten. Wat een aaltje precies is en doet leer je in dit blogartikel.

Een aaltje, wat is dat?

Het is niet gek dat je nog nooit van een aaltje gehoord hebt, deze microscopische wezens zijn namelijk nog niet erg bekend. Aaltjes zijn een geweldige oplossing om overlast van kleine beestjes op te lossen, zo zorgen ze ervoor dat rupsen, wespen, motten en andere insecten gemakkelijk opgeruimd worden. Aaltjes zijn als eerst gevonden in de bodem, waar ze al veel vervelende insecten wisten te elimineren. 

Hoe beschermt een aaltje mijn tuin?

Een organisme wat microscopisch klein is, hoe kan dat nou mijn tuin beschermen tegen insecten die vele malen groter zijn? Juist omdat een aaltje zo klein is, kan het helpen tegen insecten. Een aaltje kan gemakkelijk het plaaginsect binnendringen, maar wanneer het binnen is begint het werk pas echt. Microscopische wezens kunnen zich vaak enorm snel vermenigvuldigen en een aaltje is geen uitzondering. Deze vermenigvuldiging gaat zo snel dat het plaaginsect, de gastheer, binnen 48 tot 72 uur zal sterven. Het beestje zal sterven, zonder dat het vergiftigd is geraakt. Het is dus volledig veilig voor een vogeltje om dit insect mee te pikken.

Ik wil ook aaltjes in mijn tuin!

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit blogartikel ook positief tegenover aaltjes staat en dit wil gaan gebruiken in de eigen tuin. Aaltjes bestrijden vele vormen van ongedierte, welke dit precies zijn? Ecostyle helpt je graag met advies op maat.

https://ecostyle.nl/