Uwindex
Image default
Vervoer en transport

Wat kost een verhuizing?

Iedereen krijgt er in zijn leven mee te maken: een verhuizing. Het vraagt een hoop planning vooraf en kan flink variëren in de kosten. Om deze kosten laag te houden, kan het lonen om uzelf goed voor te bereiden. In deze blog nemen we u mee in de kosten van een verhuizing. Welke factoren hebben invloed op de prijs en hoe kunt u hier het beste op inspelen?

Kosten verhuisbedrijf

De kosten van een verhuisbedrijf verschillen enorm. Dit ligt meestal niet aan het verhuisbedrijf, maar aan allerlei factoren wat de prijs doet variëren. Het is dus volledig afhankelijk van u en uw plan voor de verhuizing. Gemiddeld starten de kosten voor een verhuizen rond €300,- en kan dit oplopen tot €2.000,-.

Factoren om rekening mee te houden

Er zijn vele factoren waar het verhuisbedrijf en u rekening mee dienen te houden. Het verhuisbedrijf bekijk eerst de hoeveelheid spullen welke verhuist moeten worden. Zij rekenen dit uit in kubieke meters. Hierdoor weet men hoeveel ruimte er nodig is in de verhuiswagen. Ook bekijkt men de afstand tussen het oude en nieuwe woonadres. Hierover rekent men een kilometervergoeding. Vervolgens bekijkt men of het een regulier woonhuis betreft of bijvoorbeeld een appartement op een hoge verdieping. Eventueel wordt er nog een verhuislift geregeld. De kosten voor een verhuislift is gemiddeld €50 – €70,-.

Het inpakken van uw spullen kunt u ook laten doen door het verhuisbedrijf. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar een strakke voorbereiding en voor een langere periode het huis vol dozen. Deze service berekent het verhuisbedrijf per uur. Het uurtarief hiervoor ligt ongeveer tussen de € 35 – €50,-. Ook de hoeveelheid hulp bij het verhuizen speelt mee. Regelt u vrienden en familie die komen helpen op de dag van de verhuizing? Of wilt u liever dat het verhuisbedrijf alles verplaatst.

Als laatste speelt het moment van verhuizing en de regio van de verhuizing een rol. Zo is verhuizen doordeweeks meestal goedkoper dan in het weekend. De regio waarin u woont heeft soms ook nog een invloed op de prijs.

Verschil in soorten woning

Voor verhuizers is het belangrijk om te weten wat voor soort woningen betrokken zijn bij de verhuizing. Over het algemeen deelt men de woningen in drie verschillende soorten in. Dat zijn appartementen, rijtjeswoningen en 2-onder-1-kap/villa’s.

De gemiddelde kosten voor verhuizingen van en naar deze soorten woningen kunnen verschillen. Bij appartementen moet men gebruik maken van een verhuislift of reguliere lift. Bij rijtjeswoningen zijn vaak meer spullen in de verhuizing betrokken en dit laatste geldt ook in nog grotere mate voor 2-onder-1-kap en villa’s.

Om u een richtlijn te geven van de mogelijke kosten kunt u de volgende indicaties aanhouden. Indien de verhuizing binnen een kleine afstand (minder dan 30 km) plaatsvindt, dan komen de kosten voor een appartementsverhuizing tussen de €350 – €500,-. Voor een rijtjeswoning variëren de kosten tussen de €500 – €800,-. De laatste categorie varieert tussen de €1200 – € 1300,-. Indien u over een grotere afstand verhuist kunt u de prijzen vermenigvuldigen met 10 tot 15%, afhankelijk van de afstand.

Extra bespaartips

Om de kosten lager uit te laten vallen kunt u zelf een aantal zaken regelen, zodat het verhuisbedrijf minder uren nodig heeft om uw verhuizing uit te voeren. Hierbij kunt u denken aan de volgende zaken:

– Grote meubels alvast demonteren (tafels, plankenkasten enzovoort);
– Plan uw verhuizing niet tijdens spitsuren op de weg;
– Een verhuislift kan soms goedkoper zijn dan het aantal manuren wat nodig is om alle spullen naar boven te dragen bij een appartement;
– Pak zoveel mogelijk spullen zelf in;
– Verplaats spullen alvast naar de begane grond.

Wij helpen u graag verder!

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over onze verhuisservice? Wij helpen u graag verder en verwijzen u naar onze website: www.verhuisbedrijfsnellejongens.nl!