Uwindex
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de mogelijkheden voor subsidie voor een zonneboiler?

De overheid wil huiseigenaren stimuleren om maatregelen te nemen om de woning te verduurzamen. Rond 2050 wil Nederland energieneutraal zijn. Om dat te bereiken moeten er nog forse stappen worden gezet. Een hoog rendement zonneboiler is bijvoorbeeld al een belangrijke stap naar verduurzaming. Je kunt in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor subsidie voor een zonneboiler. Meer informatie daarover kun je inwinnen bij de provincie waar je woont. Vaak is deze info op de website van de provincie te vinden. Soms gaat het om een maximale subsidiepot voor een jaar. Het is dan zaak om aan het begin van het jaar een aanvraag te doen omdat anders het budget wellicht op is.

Waarom kiezen mensen voor een zonneboiler?

Met een hoog rendement zonneboiler kun je je woning prima verwarmen, bijvoorbeeld in combinatie met een warmtepomp. De boiler geeft ook warm water voor de douche en huishoudelijk gebruik. Hierdoor hoef je geen gas meer te gebruiken. Dit laatste is handig omdat in nieuwe woningen lang niet altijd een gasaansluiting zit. Het is immers de bedoeling dat uiteindelijk het gebruik van aardgas helemaal wordt gestopt. Het rendement van de zonneboiler kan worden afgestemd op de energiebehoefte van de bewoners. Deze verschilt immers tussen een gezin van 6 personen of een alleenstaande.

Waar kan ik terecht voor een zonneboiler?

Heb je subsidie aangevraagd voor een zonneboiler? Dan wilt u natuurlijk weten wie deze kan leveren en plaatsen. Hiervoor kun je contact opnemen met HRSolar. Zij leveren zowel zonneboilers als ook zeer efficiënte PVT panelen. Deze wekken niet alleen zonne-energie op maar vangen ook warmte waardoor ze nog efficiënter zijn en prima samenwerken met een warmtepomp. Ook vind je op hun website meer informatie over het aanvragen van subsidie voor een zonneboiler als je dat nog niet hebt kunnen regelen. Vraag een offerte aan en kijk of het ook voor jou een goede oplossing is om je woning op deze manier te verduurzamen.