Uwindex
Image default
Vervoer en transport

Soorten achteruitrijcamera’s

Het plaatsen van achteruitrijcamera’s op je voertuig is een moeilijke klus. Er is wel een algemene handleiding voor het plaatsen van een achteruitrijcamera, maar omdat het plaatsen van een achteruitrijcamera afhangt van verschillende factoren, is het moeilijk om een handleiding te maken die zowel specifiek is als een handleiding die toepasbaar is voor elke situatie. Het inbouwen van een achteruitrijcamera Renault Master en een achteruitrijcamera Caddy gaat op verschillende manieren, omdat een Renault Master en een Caddy anders in elkaar zitten.

 

Over het algemeen geldt, probeer de achteruitrijcamera zo hoog mogelijk te plaatsen. Op deze manier heb je het meeste overzicht op alles dat er achter je gebeurt. Je zal merken dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Voor de meeste personenauto’s zal dit wel niet zo’n probleem opleveren, maar voor boomtransporttrucks bijvoorbeeld is het niet mogelijk om een achteruitrijcamera te installeren, simpelweg omdat er niks is om een achteruitrijcamera op te installeren. 

 

In andere situaties waarbij je enkel op een eigenlijk te laag standpunt een achteruitrijcamera kan installeren, kan je er ook nog voor kiezen om een camera met een extra grote inkijkhoek te installeren. Met zo’n camera kan je ervoor zorgen dat je ondanks je niet ideale monteerpunt toch nog genoeg kan overzien. 

 

Verder moet je ook nog letten op de plek waar het voertuig het meeste komt. Voor de meeste personenauto’s zal dit niet zo’n probleem opleveren, aangezien de meeste personenauto’s binnen steden en snelwegen blijven. Voor voertuigen die door gespecialiseerde bedrijven gebruikt worden is dit echter wel een belangrijk punt om te overwegen. Als je voertuig vaak rijdt door slecht begaanbare wegen in het bos, is het belangrijk dat je achteruitrijcamera een beetje bestendig is tegen een paar klappen. Als je veel door modderige omgevingen rijdt is het handig om een achteruitrijcamera te nemen die het niet erg vindt om vies te worden. Voor deze speciale situaties is het belangrijk om een achteruitrijcamera met een bepaalde beschermingsgraad te nemen of een een achteruitrijcamera met sluitercamera.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier