Uwindex
Image default
Vervoer en transport

Hoe maak je bergen voor je modelspoorbaan voor beginners

Als je een beginner bent, is de eerste stap naar het creëren van een realistisch berglandschap het gebruik van een oude kartonnen doos als basis. Je kunt ook een goed stanleymes gebruiken. Om een berg te maken, moet je stroken van één inch knippen die in je subroadbed passen. Vouw vervolgens de strip doormidden en de bovenkant wordt aan de achtergrond bevestigd. Herhaal dit proces om bergen van verschillende grootte te maken.

Om realistisch ogende bergen te creëren, kunt je een combinatie van karton en hout gebruiken. Het is het beste om dik karton te gebruiken omdat het gemakkelijker is om mee te werken dan dun papier. Je kan ook gipsdoek of doorwaadbare krant gebruiken in plaats van gipsdoek. Het volgen van instructies is de belangrijkste stap, omdat het je tijd en geld bespaart. Voeg vervolgens meer lagen toe en voeg groen toe. Je kunt nu verder gaan met het maken van gebouwen en terrein.

De eerste stap naar het maken van bergen is om het karton te snijden en vervolgens op het bord te lijmen. Je kunt een mes of een handzaag gebruiken om de vormen te maken. Zodra het droog is, breng je gipsdoek aan op het karton en verf je het vervolgens. Je kan ook een laag gipsdoek toevoegen aan de gelijmde stukken. Als gevolg hiervan kunt je een prachtig berglandschap hebben zonder het gedoe om zelf een berg te bouwen.

De tweede stap is om het hele oppervlak te bedekken met gipsdoek. Dit zal helpen het oppervlak te structureren. Zodra dit is gebeurd, kunt je acrylverf of een penseel gebruiken om het op het oppervlak aan te brengen. Nadat je de basislaag hebt voltooid, kunt je de baan, gebouwen en groen plaatsen. Deze stap is ongelooflijk belangrijk, omdat de laatste stap is om de berg te schilderen. Dan kun je doorgaan om het landschap af te maken.

Vervolgens moet je de berg voorbereiden. Je moet dikke stukken karton snijden. Sommige mensen geven de voorkeur aan hout. Vervolgens moet je horizontale stroken karton maken. Je moet ook een draadzeefmateriaal gebruiken om je bergen duurzamer te maken. Ten slotte moet je de berg bedekken met gipsdoek, zodat deze gemakkelijk kan worden geverfd. Het is belangrijk om te onthouden dat het oppervlak van de berg niet vlak is, maar het moet licht gebogen zijn.

Dit zal helpen om het oppervlak te structureren en voorkomt dat roze schuim vanaf de zijkanten naar buiten gluurt. Vervolgens kunt je beginnen met schilderen. Je moet gebouwen en groen op de berg plaatsen. Vervolgens ben je klaar om landschappen toe te voegen. Je zult veel geduld nodig hebben om het landschap te creëren, maar dit is een goed begin!

Zelf een modeltreinbaan bouwen?