Uwindex
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van de kerstman

De kerstman, iedereen herkent hem gelijk. Een volle, opgewekte, vrolijke man die symbool staat voor het kerstfeest dat iedereen jaar gevierd wordt op 25 en 26 december. Dit uiterlijk is vooral bekend door de reclame van Coca Cola, hierdoor hebben veel mensen het idee dat dit is hoe de Kerstman eruit ziet. Hij staat zelf op van alles afgebeeld die periode, kerstman sokken,kerstman lichtjes, op kerstkaarten en zo kunnen we nog wel even doorgaan.  

De kerstman is een figuur die rond die kerstperiode langskomt met zijn slee met rendieren en die cadeautjes langs brengt voor alle kinderen. Volgens de Amerikaanse verhalen heeft de kerstman elfjes in dienst op de Noordpool. De werkende elfjes pakken het speelgoed in dat bedoeld is voor de kinderen. Volgens andere verhalen zijn het kabouters die voor hem werken maar dit is in ieder land anders. 

Volgens de meeste verhalen heeft de kerstman een slee die vooruit getrokken wordt door acht rendieren die in staat zijn om te vliegen. Volgens verhalen werd er een negende rendier toegevoegd genaamd Rudolph en worden er daarom zoveel liedjes geschreven over dit rendier. Volgens de meeste verhalen woont de Kerstman op de Noordpool maar volgens veel Europese verhalen woont de Kerstman in Finland.   

Ieder land geeft zijn eigen invulling aan het kerstverhaal maar ondanks dat genieten alle landen evenveel van het kerstfeest en alle gezelligheid rondom deze dagen. Er zijn veel nieuwe en oude tradities die terugkomen. Denk hierbij aan de kerstboom, alle plekken die mooi versierd zijn met kerstversiering, het luisteren van kerstmuziek en het kopen van cadeautjes onder de kerstboom. Ondanks alle andere invulling blijft het een prachtig feest waar iedereen bij elkaar komt en gelukkig is. Af en toe is het moeilijk om te kiezen wat je voor wie onder de boom legt, gelukkig zijn er steeds meer leuke sites met kerstartikelen. Bijvoorbeeld uglyXmas, een goedkope foute kersttrui kopen, dan ben je hier aan het goede adres.  

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier