Uwindex
Image default
Bedrijven

De beste alternatieven voor een vegan lifestyle

Overstappen van ‘gewone’ eetbehoefte naar een vegan dieet op maat, het gebeurd steeds vaker. En waarom ook niet? Een veganistisch dieet is een dieet waarbij er geen enkele dierlijk product wordt gebruikt.  Hier hebben we het dus niet allen over vlees, maar ook over goederen die gemaakt worden van dierlijke producten, bijvoorbeeld kaas of mayo. Er is dan ook veel vraag naar vegan alternatieven en tips, gaande van een  hummus recept tot melk! We zetten ze op een rijtje!

 

Snacks

Als we aan snacks denken, denken we vaak aan snoepjes, chocolade of chips. Vaak zit er ergens in het recept een dierlijk product, waar rekening mee moet worden gehouden. Koekjes, cake en taart bevatten vaak eieren en boter, eigenlijk altijd wel. Gelukkig zijn er andere opties, gezonde(re) opties. Denk hierbij aan rijpe bananen en plantaardige oliën. Wanneer je meer het zoute type bent, zijn er ook veel mogelijkheden die gezonder zijn dan de traditionele alternatieven. Zo kan je bijvoorbeeld eens de armen uit de mouwen steken en een hummus recept volgen. Het is niet moeilijk om een lekker hummus recept te vinden. Het internet staat er vol mee! Kijk eens voor de grap op Pinterest. 

 

Melk

Melk is voor omnivoren een zeer belangrijk product en komt ontzettend vaak terug in allerlei soorten producten. Gelukkig bestaan er alternatieven voor klassieke koeienmelk, die de koeien en aarde gezond en blij houden! Een vaak genoemd alternatief is sojamelk. Deze variant heeft geen uitdrukkelijke smaak en is vaak een favoriet! Als je echter voor veganisme kiest uit respect voor de natuur, is soja niet de beste optie, aangezien er veel oppervlakte nodig is. Gelukkig zijn er nog veel andere alternatieve, zoals cashewmelk, rijstmelk of kokosnootmelk!

 

Vegan alternatieven zelf

Heel vaak worden er echter al veganistische versies van klassieke producten gemaakt, die vrijwel overal verkrijgbaar zijn. Zo heb je vegan mayo, vegan kaas en zelf vegan vlees! De technologie staat hier al heel ver en zelfs de grootste vleeseters kennen soms het verschil niet!

 

Wat je ook eet, zorg dat je gezond leeft en gelukkig bent!

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/hummus-recept/