Uwindex
Image default
Bedrijven

De beste alternatieven voor een vegan lifestyle

Steeds meer mensen maken de keuze om over te stappen op een veganistisch dieet. Veganisme is een dieet waarbij er geen enkel dierlijk product wordt gebruikt.  Dit gaat dan in de eerste plaats over vlees, maar ook over goederen die gemaakt worden van dierlijke producten, bijvoorbeeld kaas of mayo. Er is dan ook veel vraag naar vegan alternatieven en tips, gaande van een hummus recept tot melk! We zetten ze op een rijtje!

Snacks

Als we aan snacks denken, denken we vaak aan koekjes, zoute snacks of chips. Vaak zit er ergens in het recept een dierlijk product, waar rekening mee moet worden gehouden. Koekjes, cake en taart bevatten vaak eieren en boter. Alternatieven daarvoor zijn rijpe bananen en plantaardige oliën. Wanneer je meer het zoute type bent, zijn er ook veel mogelijkheden die gezonder zijn dan de traditionele alternatieven. Zo kan je bijvoorbeeld eens de armen uit de mouwen steken en een hummus recept volgen. Vaak kan je zo een hummus recept gewoon online vinden zonder problemen!

Melk

Melk is voor omnivoren een zeer belangrijk product en wordt ook heel vaak gebruikt in allerlei recepten. Gelukkig bestaan er alternatieven voor klassieke koeienmelk, die de koeien en aarde gezond en blij houden! Een vaak genoemd alternatief is sojamelk. Deze variant heeft geen uitdrukkelijke smaak en is vaak een favoriet! Als je echter voor veganisme kiest uit respect voor de natuur, is soja niet de beste optie, aangezien er veel oppervlakte nodig is. Gelukkig zijn er nog veel andere alternatieve, zoals cashewmelk, rijstmelk of kokosnootmelk!

Vegan alternatieven zelf

Heel vaak worden er echter al veganistische versies van klassieke producten gemaakt, die vrijwel overal verkrijgbaar zijn. Zo heb je vegan mayo, vegan kaas en zelf vegan vlees! De technologie staat hier al heel ver en zelfs de grootste vleeseters kennen soms het verschil niet! Bij sommige producten zul je het verschil echter totaal niet proeven, maar veel mensen kunnen nog altijd wel het verschil proeven tussen echt vlees en vegan vlees. Dat betekent niet dat het vegan vlees niet lekker is natuurlijk!

Wat je ook eet, zorg dat je gezond leeft en gelukkig bent!

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/hummus-recept/