Uwindex
Image default
Mode en Kleding

Kleding om te dragen om op een regenachtige dag naar een voetbalwedstrijd te kijken

Kleding om te dragen om op een regenachtige dag naar een voetbalwedstrijd te kijken

Meestal worden voetbalwedstrijden niet afgelast, zelfs niet als het regent. Hoewel de scheidsrechters het regenniveau nauwlettend in de gaten houden, is hevige regenval meestal niet iets dat wedstrijden tegenhoudt. Dat betekent dat je mogelijk nat kunt worden als je naar deze wedstrijden wilt blijven kijken, zelfs als het regent. Sportstadions zijn slechts gedeeltelijk overdekt. Dus als je dicht bij het veld zit en de wind en regen komen recht op je af, dan word je nat. Als je weet dat je hieraan kan worden blootgesteld, zorg er dan voor dat je de juiste kleding draagt. Sommige kledingstukken die je nodig hebt zijn regenjassen zoals een rains fishtail parka, waterdichte schoenen en hoofdbedekking. Dit is je eerste verdediging tegen regen, wind, koude temperaturen en zelfs sneeuwval in bepaalde seizoenen. Door de juiste kleding en de juiste laagjes te dragen, kun je comfortabel genieten van de hele voetbalwedstrijd. Houd er echter rekening mee dat de hoeveelheid regenwater die je bereikt ook afhangt van je zitplaats. Wat je ook draagt, je zal nat worden als je open in de regen staat. Waterdichte kleding kan je dan maar tot op zekere hoogte helpen.

Regenjas

Een regenjas is een van je belangrijkste kledingstukken tijdens een regenachtige dag. Dit beschermt 90 procent van je lichaam tegen regen en koude temperaturen. Voor geweldige regenjassen die je het beste kunt gebruiken bij het kijken in open stadions, moet je eens kijken naar varianten zoals poncho’s, gevoerde regenjassen, lange regenjassen, regenjacks en winter regenjassen. Koop ook meer dan één type regenjas, zodat je er verschillende kunt hebben voor verschillende weersomstandigheden en seizoenen. Probeer op koopjes te jagen, zoals tijdens de rains regenjas dames sale en andere soortgelijke aanbiedingen. Zo kan je geld besparen door meerdere regenjassen te kopen. Onthoud dat de kleding die je koopt waterdicht, waterafstotend en isolerend kan zijn.

Waterdichte schoenen

Misschien minder voor de hand liggend, maar even essentieel als regenjassen, zijn waterdichte schoenen. Waterdichte schoenen zijn een must als je naar een voetbalwedstrijd gaat kijken als het regent. Je voeten kunnen anders last krijgen van voetschimmel of zelfs bevriezing als je ze te lang nat en koud laat. Voetbalwedstrijden duren meestal ongeveer 2 uur. Als je voeten aan het begin van de wedstrijd al nat worden, loop je al risico om voetproblemen te krijgen als je van plan bent om die 2 uur durende voetbalwedstrijd uit te zitten. Daarnaast zijn natte voeten ook erg oncomfortabel. Het is niet iets dat je voor lange tijd zou willen ervaren. Je moet er ook niet te licht over denken. Voetschimmel of zwemmerseczeem is pijnlijk en zal vreselijk stinken naarmate de aandoening zich ontwikkelt en verergert.

Hoofdbedekking

Terwijl regenjassen al een capuchon hebben, kunnen hoeden ook erg handig zijn. Hoeden hebben randen die regen uit je gezicht kunnen houden. Zo houd je je gezicht dus droog. Het is ook een extra isolatie op je hoofd, vooral als er een soort vulling in je hoed zit. Misschien wil je ook een waterdichte hoed aanschaffen om de regen zo nog beter te weerstaan.