Uwindex
Image default
Mode en Kleding

Zo moet jij je BH absoluut niet dragen

Zo moet jij je BH absoluut niet dragen

Waar het goed dragen van een bh vanzelfsprekend lijkt, is dit absoluut niet het altijd het geval. Te vaak zien we namelijk dat vrouwen wel de juiste maat bh kiezen, maar deze vervolgens absoluut niet goed dragen. Omdat dit kan zorgen voor veel lichamelijke ongemakken en ook een oncomfortabel gevoel, hebben wij een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen met het juist dragen van je bh. 

Het belang van het goed dragen van je BH

Een bh is één van de belangrijkste onderdelen van onze outfit. Ondanks dat je hem eigenlijk niet ziet, is het praktische belang van een goede bh natuurlijk enorm. Vooral wanneer je een wat grotere cupmaat hebt, zal je met een te kleine of te grote bh al snel merken dat dit niet prettig zit. Ook tijdens speciale momenten zoals tijdens een zwangerschap of de periode daarna, is het extra belangrijk dat jij je borsten goed ondersteunt. Tijdens een zwangerschap is het dragen van een zwangerschaps bh aan te raden en wanneer je borstvoeding geeft, kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken door een voorgevormde voedingsbh. Door een bh te kiezen die past bij de gelegenheid, zal je merken dat je er een stuk meer comfort van hebt.

Zo kies jij een geschikte bh

Veel vrouwen gaan er bij iedere aanschaf van een nieuw bh van uit dat ze dezelfde maat hebben al de keer daarvoor. Toch is dit niet altijd het geval. Vooral wanneer je in de puberteit zit, zwanger bent (geweest) of eventueel een andere verandering bent ondergaan, kan het zomaar zijn dat je ineens een cupmaat kleiner of zelfs groter nodig hebt. Zorg er dus altijd voor, dat voor je een bh aanschaft de maat van je borsten en ook omvang even opmeet. Dit kun je zelf doen, maar ook laten doen bij een lingeriezaak. Wel is het goed rekening te houden met het type bh welke je kiest, aangezien een panache bh wellicht iets anders kan uitvallen, dan wanneer je kiest voor een push up bh. 

Dit moet je absoluut niet doen wanneer je een bh draagt

Wanneer je een bh draagt, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zorg er altijd voor dat je sluiting achter niet te strak zit. Je moet er nog ongeveer twee vinger gemakkelijk achter kunnen stoppen, zodat je dat je het gevoel hebt dat het je borsten dan afknelt. Een ander punt is de bandjes die over je schouder lopen. Zorg dat deze altijd gelijk zijn afgesteld, anders zul je dit op termijn last van gaan krijgen, aangezien het gewicht dan niet eerlijk wordt gedeelt.