Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Overwinteren zwembad

Na een mooie zomerperiode is het de tijd om het zwembad in de winterstand te brengen. U kunt kiezen uit passief en actief overwinteren.

Passief overwinteren

Bij passief overwinteren gaan de zwembadinstallatie en de warmtepomp uit. Het waterniveau in het zwembad wordt tot onder de skimmers gebracht. Dit om vorstschade te voorkomen. Veelal kiest men bij deze optie ook voor een winterafdekking, zodat bladeren en overig vuil niet in het zwembadwater terecht komen. Passief overwinteren zorgt voor lagere energiekosten en vooral ook voor rust in de winter. U heeft gedurende de winterperiode geen omkijken naar uw zwembad.

Actief overwinteren

Bij actief overwinteren laat u de zwembadinstallatie doordraaien, maar op een lagere frequentie. U blijft het water filteren en behandelen. De warmtepomp gaat wel uit. Met deze manier van overwinteren is de opstart in het nieuwe seizoen snel gedaan.

Overwintering product

Door middel van toevoeging van een overwintering product zorgt u ervoor dat aan het einde van de overwinteringsperiode uw zwembad er nog goed uitziet. Dit product voorkomt algengroei en  kalkafzetting. U voegt de helft va de jerrycan toe bij het afsluiten van het zwembad en de andere helft in februari volgend jaar.

Winterzeil

Bij zowel passief als actief overwinteren kunt u de keuze maken voor een winterzeil. Een winterzeil zorgt ervoor dat vuil en blad grotendeels uit uw bad blijft. Bij passief wordt veelal gekozen voor een winterzeil wat volledig over het zwembad geplaatst wordt, zodat vuil en bladeren niet in uw zwembadwater terecht komen. Bij actief overwinteren kunt u ook de keuze maken voor een winterzeil, indien u een lamellenafdekking heeft, die u aan de

https://www.amarque.nl/