Uwindex
Image default
Gezondheid

Help! Mijn haar valt uit

Wanneer uw haar begint uit te vallen kan dit enorm confronterend en frustrerend voor u zijn. Uw haar is uw identiteit. Heeft u last van haaruitval en wilt u hier iets aan doen? Zorg dan dat u er op tijd bij bent. Gemiddeld zijn uw haarzakjes nog zo’n 3 jaar inactief en kunnen deze weer opnieuw ‘geactiveerd’ worden. Er zijn verschillende experts op het gebied van haaruitval die u hier bij kunnen helpen. Door middel van een speciaal haarserum dat geinjecteerd wordt in uw hoofdhuid. Uw haarzakjes worden dan voorzien van een mix van speciale ingredienten die uw haarzakjes weer nieuw leven inblazen.

Oorzaken van haaruitval

Hoewel de meeste mensen vroeg of laat last krijgen van haaruitval kan het alsnog een vervelende situatie voor u zijn. De een legt zich er bij neer maar de ander wil er alles aan doen om alsnog zoveel mogelijk haar te behouden. Haaruitval is vaak erfelijk bepaald maar in sommige gevallen kunnen stress, voeding en tabletten ook zorgen voor (tijdelijke) haaruitval. Soms ziet men in stressvolle periodes de haren meer uitvallen en wanneer er meer rust is, de haren weer teruggroeien. Bij het gebruik van tabletten kan dit ook het geval zijn.

Haarwerk bij chemotherapie of alopecia

Wanneer u chemotherapie ondergaat is de kans groot dat uw haar (gedeeltelijk) uit zal vallen. Het dragen van een haarwerk kan dan een ideale oplossing zijn. Haarwerken zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak ziet men bij chemotherapie dat er gebruik wordt gemaakt van een confectie haarwerk, ook wel een ready-to-wear haarwerk genoemd. Kenmerkend is dat dit type pruik heel snel geleverd kan worden (meestal al binnen 24 uur). Een haarwerk op maat wordt vaak toegepast bij mensen die langer kunnen wachten op een haarwerk maar ook voor mensen die net dat beetje meer kwaliteit willen en het haarwerk echt voor de langere termijn dragen. 

Een haarwerk op maat wordt speciaal voor u aangemeten en helemaal op maat ontwikkeld. De betere haarwerken worden gemaakt van echt Europees haar. Het dragen van zo’n op maat gemaakte pruik biedt voor u vele mogelijkheden. U kunt met zo’n haarwerk vrijwel alles doen. Denk aan sporten, zwemmen en nog veel meer. Een maatwerk pruik valt ook veel mooier dan een confectie haarwerk. Het ziet er gewoon uit als echt haar!

Haaruitval bij mannen en vrouwen

Niet alleen mannen maar ook vrouwen krijgen last van haaruitval. Bij mannen is dit vaak al eerder te zien aan de terugtrekkende haargrens en het kruingebied. Bij vrouwen ziet men vaak dat het haar overal wat ‘dunner’ lijkt te worden. Nogmaals wacht er niet te lang mee want er zijn vele oplossingen beschikbaar die uw haargroei weer kunnen stimuleren, mits u er dus op tijd mee bent. Is uw haar al voor een groot deel uitgevallen en wilt u er wel wat aan doen, dan kan het dragen van een haarwerk zoals hierboven staat omschreven een ideale oplossing voor uw probleem zijn.

 

http://www.inkxhaarwerken.nl