Uwindex
Image default
Gezondheid

Een scootmobiel of rolstoel kopen

Een scootmobiel of rolstoel kopen

Bij de Scootmobiel Specialist kun je terecht voor rolstoelen en scootmobielen. Een rolstoel is vaak vele malen goedkoper aangezien je deze met de hand bediend. Echter heeft de scootmobiel juist weer veel meer gebruiksgemak, want je wordt er niet moe van. Daarnaast zitten de meeste scootmobielen ook een stuk stabieler. Afhankelijk van het model dat je kiest heb je een aantal wielen. Het beste is natuurlijk 3 of 5 wielen, want dit is het makkelijkste besturen. Zeker als je regelmatig gebruik maakt van dit hulpmiddel, dan verkiezen wij de scootmobiel boven de rolstoel.

De voordelen van scootmobiel

Een scootmobiel heeft meerdere voordelen, maar het belangrijkste is toch wel de vrijheid voor de mensen die hiervan afhankelijk zijn. Vaak zijn zij aan hun huis gekluisterd wanneer zij niet beschikken over de scootmobiel. Hierdoor worden mensen ook onzeker en bovendien afhankelijk van anderen. Terwijl je met een scootmobiel kunt gaan en staan wanneer je dit maar wil. Daarnaast kun je hier ook makkelijk een boodschap mee doen. Ook is een scootmobiel natuurlijk erg veilig. Deze hebben een zwaardere gewicht waardoor ze minder snel om kantelen. Voor veel mensen is het een stuk gevaarlijker om met een rolstoel te rijden en dit kost ook nog eens veel inspanning. Maar alles beter als lopen uiteraard, want dan kan voor deze doelgroep levensgevaarlijk zijn.

Waarom toch voor een rolstoel kiezen?

Er zijn altijd mensen die toch voor een rolstoel kiezen. Echter heeft dit vaak met de financiële situatie te maken. Het onderhoud van een rolstoel is wat goedkoper, maar ook de aanschafwaarde is flink lager. Daarnaast kun je een rolstoel ook opvouwen, waardoor je hem makkelijk achter in de auto legt. Het kan ook zijn dat je graag met je handen bezig bent of graag een fysieke inspanning levert. Als je dan niet kunt lopen dan is dit wel een manier om een beetje in conditie te blijven.