Uwindex
Image default
Gezondheid

Alles wat je moet weten over Rapé

Je bent geïnteresseerd in alles wat met gezondheid en spiritualiteit te maken heeft. Je zoekt naar uitdagingen, maar ook naar een gezonde balans tussen inspannen en ontspannen, tussen werk en vrije tijd. Recent heb je de culturele gebruiken van diverse volkeren ontdekt en daar wil je meer van weten. Ken je rapé? Deze snuiftabak, oorspronkelijk afkomstig uit het Amazone-gebied, begint ook hier aan populariteit te winnen. Zoek je naar balans en een haast sjamanistische ervaring, probeer rapé en de bijbehorende rapé applicator dan eens uit.

Waar komen rapé en zijn rapé applicator vandaan?

Rapé bevat tabak, maar het is niet gemaakt om te roken of te vapen. Rapé wordt gemaakt volgens een eeuwenoud procedé, en bevat ingrediënten die in de jungle van het Amazone-gebied voorhanden zijn. De tabak in rapé wordt eerst gefermenteerd. Daarna wordt het gemengd met natuurlijke oliën en as, afkomstig van diverse bomen en planten. De sjamanen in het Zuid-Amerikaanse regenwoud gebruiken rapé om in de juiste spirituele stemming te komen om heilige boodschappen te ontvangen. In onze stedelijke jungle zou je rapé en zijn rapé applicator kunnen gebruiken als voorbereiding op een meditatiesessie, of om gewoon tot rust te komen na een dag hard werken.

Hoe gebruik je rapé en een rapé applicator?

Je rapé applicator is een traditionele blaaspijp waarmee je de rapé opsnuift. Je kunt een rapé applicator in twee varianten aanschaffen. De zogenaamde kuripe is gemaakt om rapé bij jezelf toe te dienen. Gebruik je rapé liever met je geliefde of een goede vriend of vriendin, neem dan een tepi als rapé applicator. Daarmee blaas je de rapé in de neus van een ander. Wanneer je rapé opsnuift, geeft het een onmiddellijk tintelend en aangenaam gevoel, dat je in de juiste stemming brengt. 

Wat zijn de mogelijke effecten van rapé?

Snuif via je rapé applicator de rapé, dat in poedervorm te verkrijgen is, op en je voelt het meteen. Gebruikers omschrijven het gevoel als een klap dat hun geest onmiddellijk vrij maakt van alle dagelijkse ruis en beslommeringen. Je wilt alerter leven, of je concentreren op spirituele zaken? Met rapé komt je geest vanaf het begin in de juiste stemming. Bij een leverancier als Demp-e.nl kun je rapé in verschillende samenstellingen en concentraties aanschaffen. Elke rapésoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en werking. Je kunt het beste beginnen met een milde vorm, in een kleine dosering. Ga in het begin uit van een hoeveelheid rapé ter grootte van een doperwt, voor beide neusgaten. Wil je dieper gaan en in een nog betere spirituele stemming komen, stap dan over op een krachtige rapé-variant, en pas geleidelijk de dosis aan.

Rapé en je rapé applicator in je dagelijkse leven

Het moderne leven vraagt veel van ons. Om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is het zaak om alert te zijn op de momenten waarop het nodig is, en je rust op te zoeken als je kunt ontspannen. Het eeuwenoude middel rapé kan je helpen om meer balans in je leven te ervaren en open te staan voor nieuwe indrukken en uitdagingen.