Uwindex
Image default
Zorg

Praktisch en gebruikersvriendelijk EPD

Het werken met elektronisch patiëntendossier software is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel geworden van de gezondheidszorg. Het is een systeem waarmee medische gegevens van patiënten veilig en efficiënt kunnen worden opgeslagen, beheerd en uitgewisseld tussen verschillende zorgverleners. Het gebruik van EPD software is niet alleen van belang voor de kwaliteit van de patiëntenzorg, maar het biedt ook voordelen voor de werkprocessen binnen een zorginstelling.

Werken met EPD software

Een EPD, soms ook wel elektronisch cliëntendossier genoemd, biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele papieren dossiers. Zo is het mogelijk om alle informatie over een patiënt op één plek te bewaren en deze informatie snel en gemakkelijk op te roepen. Dit maakt het voor zorgverleners mogelijk om sneller en efficiënter te werken, waardoor er meer tijd overblijft voor de zorg van de patiënt zelf. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat het EPD praktisch in gebruik is, efficiënt en doeltreffend. Een goed elektronisch patiëntendossier softwarepakket is intuïtief, voldoet aan het zorgprestatiemodel en biedt tools voor ROM.

Diverse gebruikers, ieder een eigen dashboard

Het EPD biedt een centraal platform waar artsen en zorgverleners belangrijke patiëntinformatie kunnen opslaan, delen en beheren. Dit biedt tal van voordelen, zoals het verbeteren van de patiëntveiligheid en het verminderen van administratieve lasten. Ook patiënten of cliënten zelf krijgen steeds vaker toegang tot het EPD. Daarom is het handig dat er voor iedere gebruiker een eigen dashboard samengesteld kan worden. Niet alle gebruikers hebben immers totale toegang nodig.

Keuze tussen EPD leveranciers

Een van de belangrijkste uitdagingen bij het werken met EPD software is het kiezen van de juiste EPD leverancier. Er zijn tal van EPD leveranciers op de markt en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste bij de behoeften van uw organisatie past. Het is belangrijk om te zoeken naar een EPD leverancier die een oplossing biedt die aansluit bij de specifieke behoeften en wensen van uw organisatie.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de toekomst. U wilt een EPD leverancier kiezen die voortdurend investeert in de ontwikkeling van zijn software om te voldoen aan de veranderende behoeften van de gezondheidszorg. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een EPD leverancier die een bewezen track record heeft van innovatie en die in staat is om snel en flexibel te reageren op veranderingen in de branche. Wilt u kennis maken met een doeltreffend EPD? Vraag dan een demo aan van Incura software.

https://www.incura.nl/