Uwindex
Image default
Verbouwen

Wat is contactlijm?

Contactlijm is een speciaal soort lijm die zich kenmerkt door blijvende elasticiteit. De kunststof waar deze lijm uit bestaat, wordt ook wel thermoplast genoemd. De samenstelling van contactlijm bestaat doorgaans uit aardolie, cyclohexaan en butanon. Nadat de lijm op een oppervlakte wordt aangebracht, verdampt het vloeibare materiaal in de lijm en blijft een kunststof lijmlaag over die prima afdekt en elastisch blijft. Meestal wordt contactlijm verwarmd of vanuit een drukvat op het substraat gedaan.

Ben je op zoek naar kwalitatief uitstekende contactlijm uit vat? Dan is het belangrijk om voor een goede en betrouwbare leverancier te kiezen, die echte kwaliteit levert voor een mooie prijs. Maar wat is contactlijm precies? Voor welke toepassingen wordt contactlijm vandaag de dag gebruikt? En welke voordelen heeft contactlijm uit een drukvat te bieden?
 

Contactlijm uit vat wordt gebruikt voor tal van toepassingen. Zo wordt de lijm gebruikt om fineerplaten mee te lijmen, voor het lijmen van schoeisel, leer, vloerbedekking, stickers en etiketten, meubels, vloerbedekking en komt contactlijm ook voor op plakband. Nagenoeg alle soorten materialen kunnen mt contactlijm uit vat flexibel verlijmd worden.

Contactlijm gebruiken uit een vat, dus onder druk, is een van de methoden om de lijm snel en goed hechtend aan te brengen. Kiezen voor contactlijm uit een drukvat heeft uiteenlopende voordelen. In de eerste plaats kan de lijm via een drukvat met spuit snel en nauwkeurig worden aangebracht. Prettig is daarbij dat je door een vat te gebruiken geen lijm verspeeld en geen restafval overhoudt. Ten tweede heb je door een drukvat te gebruiken veel minder stankoverlast van de lijm, omdat je gebruikmaakt van een gesloten systeem. Een derde pluspunt is dat je met een drukvat duurzaam kiest. Het ijzeren vat kan, als deze leeg is, gerecycled worden. Ten slotte is het fijne aan een drukvat voor contactlijm gebruiken, het feit dat je gebruik kunt maken voor diverse lijmsoorten voor elk soort klus.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier