Uwindex
Image default
Bedrijven

Van den Bergh rietdekkers biedt ook u een rieten dak aan!

U ziet het vast steeds vaker. Een rieten dak. Het valt dan ook hartstikke op. Ook is het een prachtig beeld. Charmant en robuust, warm en exclusief. Modern of klassiek: een rieten dak laat iedere woning spreken. Neem een kijkje in de wereld van het rieten dak en ontdek de vele mogelijkheden die er zijn bij Van den Bergh rietdekkers. Strakke daklijsten, een mooi ingekleed dakkapel, moderne gevelbekleding: het kan allemaal. Riet maakt mooi.

Het mag allemaal wel heel mooi en dergelijke zijn. Maar u kunt zich desondanks afvragen: hoelang gaat een rieten dak mee? De levensduur van een kwalitatief goed rieten dak is zomaar 25 – 30 jaar. Al die tijd geniet u van de pracht die riet met zich meebrengt: de verkleuring van goudgeel naar een volwassen grijsbruine tint en het droogproces bij zonlicht. Toch komt er een moment dat u zich afvraagt of de rieten kap nog net zoveel bescherming biedt als eerst. Bij twijfel of vragen over de staat van uw rieten dak, komen we graag langs voor advies. Vervanging is niet altijd direct nodig; renovatie kan ook nog een optie zijn. Ons advies is altijd gebaseerd op uw eigen (woon)wensen en situatie. Vervanging of renovatie van een rieten dak is een proces dat we samen ingaan. Uw dak, onze zorg.

Er zijn een aantal dingen wat u zelf ook kunt meenemen. De hellingshoek bijvoorbeeld. Over het algemeen geldt: hoe steiler de kap, hoe beter. Hemelwater wordt snel afgevoerd waardoor het dak sneller droogt. Daarnaast speelt licht en lucht ook een rol. Een rieten dak houdt van licht en lucht. Het riet heeft dat nodig om snel te kunnen drogen. Maar onderhoud is wellicht het belangrijkste. Een rieten kap heeft regelmatig onderhoud nodig. Niet alleen om te inspecteren op slijtplekken, maar ook op de vorming van algen en mossen. Die vormen een groene laag over het riet waardoor het minder snel droogt. Eén dag per jaar en uw dak kan jaren mee.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier