Uwindex
Image default
Bedrijven

Pokerset kopen?

Je wilt een pokerset kopen maar je weet niet goed wat voor een pokerset. Dit zie je vaak terug komen bij mensen die opzoek zijn naar een pokerset. Je moet namelijk verschillende belangrijke keuzes om uiteindelijk bij jou perfecte pokerset te komen. Hieronder krijg je daar meer uitleg over.

Je moet jezelf eerst afvragen waar jij je pokerset voor wilt gaan gebruiken. Zijn dat toernooien, cashgames of misschien zelfs beide? Dit heeft namelijk te maken met de keuze voor het aantal chips. Als je die keuze hebt gemaakt ga je kijken naar de verdere inhoud in een pokerset. Je hebt nog verschillende afwegingen die je zult moeten maken.

Om te beginnen gaan we kijken naar de prijs. Voor een recreatieve pokerspeler is een goedkope pokerset vaak al voldoende. Hiermee kun je gewoon goed een avondje pokeren met wat vrienden en hoef je je niet zorgen te maken dat de poker chips of pokerkaarten beschadigd worden. Bij een duurdere pokerset is dit logischerwijs anders. Ondanks het materiaal hiervan beter is, wil je natuurlijk niet dat de set snel beschadigd is. Zorg er dan ook goed voor dat je pokert op een pokertafel of pokermat. De kans is hierdoor vele malen kleiner dat de spullen in een pokerset beschadigd worden. Deze afwegingen moet je dus voor jezelf nemen bij de keuze of je een goedkope pokerset wilt kopen of een duurdere versie.

Poker chips

Wanneer je deze keuzes voor jezelf hebt gemaakt, ga je naar de inhoud van je set kijken. Je hebt namelijk veel keuze in het kiezen van je poker chips. Uiteindelijk heb je de keuze tussen 9 verschillende poker chips. Hieronder zie je de verschillende poker chips.

– €2,95 – Las Vegas poker chips – Per 25 chips

– €5,25 – Royal Flush ABS poker chip – Per 25 chips

– €5,75 – ABS Cashgame poker chips – Per 25 chips

– €6,50 – Las Vegas Poker Club Clay poker chips – Per 25 chips

– €6,75 – ONK Poker poker chips – Per 25 chips

– €6,95 – Monte Carlo poker chips – Per 25 chips

– €7,25 – Royale Clay poker chips – Per 25 chips      

– €15,75 – Keramische Cashgame poker chips – Per 25 chips

– €17,25 – Macau Deluxe Keramische poker chips – Per 25 chips

Zoals je hierboven kunt zien begin je bij de goedkope poker chips, voor in een goedkope pokerset. Hoe verder je naar beneden gaat hoe duurder de chips worden. Dit is een keuze die je zelf moet maken bij het samenstellen van jouw ideale pokerset.

Als je de goede soort hebt weten uitzoeken moet je daarna nog het aantal chips uitzoeken. De keuze waaruit je kunt kiezen is 300, 500 of 1000 poker chips. Als jij veel toernooien wilt gaan spelen raad ik je aan om voor 1000 poker chips te gaan. Speel jij veel cashgames? Ga dan voor 300 of 500 poker chips.

Pokerkaarten

Dan ben je aangekomen om te kiezen voor welk setje pokerkaarten je gaat. Dit is vaak niet zo moeilijk. Vergelijk de prijs met de poker chips die je hebt gekozen. Dan loop je tegen geen problemen en zorg je ervoor dat alles goed in verhouding blijft.

Poker accessoires

Je hebt nu alle belangrijke keuzes gemaakt en gaat kijken naar ander accessoires voor in je pokerset. Er zijn nog genoeg accessoires die je kunt gebruiken voor een avondje pokeren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen;

–        Cut Card

–        Dealer Button

–        Small Blind Button

–        Big Blind Button

–        Rode dobbelstenen

Maar hoe weet je nu welke accessoires handig zijn om erbij te nemen?

Begin ermee om bij jezelf af te vragen hoe goed ben ik in poker en hoe goed zijn mijn pokervrienden. Zijn jullie net begonnen met pokeren? Dan is het handig om zoveel mogelijk accessoires erbij te nemen om er voor te zorgen dat je het spelletje zo snel mogelijk onder de knie hebt. Dit zijn allemaal factoren bij een pokerset kopen.

Ben je al iets meer ervaren in het spelletje? Dan heb je niet veel meer nodig. Kies dan de accessoires uit die je nog handig vind om erbij te hebben. Je kunt de kosten ook compenseren door een iets duurdere pokerset te nemen, waardoor het materiaal beter is en de pokerset langer mee gaat.

Pokerkoffer

Ten slotte moet je een keuze maken over de kwaliteit van de pokerkoffer. Het is natuurlijk erg handig om ervoor te zorgen dat je pokerset niet beschadigd wordt en dat je hem veilig overal mee naar toe kunt nemen. De buitenkant is zo goed als altijd van aluminium gemaakt, alleen varieert het nog wel is van prijs. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt ben je klaar en kun je jouw ideale pokerset gaan bestellen!