Uwindex
Image default
Financieel

Het uitbesteden van de salarisadministratie

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het natuurlijk belangrijk dat jouw werkgevers tijdig en goed hun salaris ontvangen. Toch is het een taak die vaak een hoop tijd en energie kost en daardoor niet altijd een geliefde taak is voor werkgevers. Met die reden is het dan ook altijd een goed idee om de salarisadministratie van een bedrijf uit te besteden. In deze tekst gaan we kijken wat het uitbesteden van de salarisadministratie inhoudt, maar ook wat de voordelen hiervan zijn.

Salarisadministratie van jouw werknemers

Wanneer je een bedrijf begint, is het natuurljk het doel om dit bedrijf te laten groeien en daarvoor heb je meestal werknemers nodig. Deze werknemers krijgen elke maand een salaris die uitbetaald wordt door jou als werkgever. Wanneer het bedrijf groter wordt, komen er vaak meer werknemers en die krijgen allemaal een salaris. Hierdoor wordt de salarisadministratie een steeds grotere taak en ben je hier dus ook veel meer tijd aan kwijt. Salaris komt elke maand terug en je wilt dit natuurlijk elke maand ook goed laten verlopen omdat het anders nog een grotere taak wordt. Er is een manier om de salarisbetalingen goed te laten verlopen terwijl jij je bezig kan houden met andere werkzaamheden die ook tijd en energie nodig hebben.

Salarisadministratie uitbesteden

Je kunt er namelijk voor kiezen om de salarisadministratie uit te besteden aan een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Hierdoor kun je dit gehele stuk loslaten en uit laten voeren door iemand anders. Zelf kun je je focussen op de andere taken die ook tijd en energie nodig hebben. Denk aan het uitbesteden van de maandelijkse salarisbetaling, maar ook het vakantiegeld, eventueel een dertiende maand en overwerk. Ook de kilometervergoeding komt hierbij in het rijtje. Een ander bijkomend voordeel is dat je je niet hoeft te verdiepen in alles wat komt kijken bij salarisadministratie. Alles wordt netjes voor je bijgehouden en zelf heb je er geen omkijken naar. Je betaalt een vast bedrag per werknemer om de salarisadministratie uit te besteden. Hierdoor weet je precies wat je kwijt bent aan de kosten van de salarisadministratie. Er zijn geen problemen met de werknemers die niets liever willen dan gewoon hun salaris tijdig ontvangen. Ook zijn er bedrijven waarbij de werknemer gewoon kan inloggen om de administratie zelf in te kunnen zien en op dat moment staat het dus helemaal los van jouw bedrijf en hoef je er helemaal niet naar om te kijken.

Tot slot

Salarisadministratie uitbesteden houdt in dat jij als werkgever bezig kunt houden met alles wat te maken heeft met de groei van jouw bedrijf. De salarissen van de werknemers worden netjes uitbetaald en de administratie wordt bijgehouden door het bedrijf.