Uwindex
Image default
Onderwijs

Laat kinderen schitteren in een circusvoorstelling op school

Schitteren in een circusvoorstelling

Een echt circus op school, waarin leerlingen schitteren in de meest fantastische acts, met als resultaat een voorstelling waarbij leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s hun ogen uitkijken: kan dat? Nou, dat kan zeker! En wij kunnen het weten. Wij organiseerden namelijk al heel wat circusdagen, vol met workshops waarin kinderen aan de slag gaan met verschillende circusdisciplines die samen optellen tot een circusvoorstelling die niet onderdoet voor een ‘echte’.

Veiligheid boven alles

Misschien vind je het wel een beetje een spannend idee, leerlingen die circusacts gaan oefenen. Natuurlijk ziet op een koord lopen er fantastisch uit! Maar wat nou als een kind valt? En een piramide bouwen van kinderen, dat is natuurlijk super cool voor de leerlingen om aan te werken. Maar wat als ze zichzelf of elkaar bezeren? Deze zorgen zijn begrijpelijk, maar gelukkig ook onnodig. Tijdens de circusworkshops werken we alleen met ervaren professionals. En die weten als geen ander hoe ze de veiligheid van iedere leerling volledig moeten waarborgen.

Jij zorgt alleen voor de hoofdrolspelers

Voor een circusvoorstelling heb je een heleboel nodig. Gelukkig heb je als school het belangrijkste al in huis, namelijk: de hoofdrolspelers die gaan schitteren in de circuspiste. Maar daar heb je het al! Jouw school heeft helemaal geen piste. En geen koorden om op te dansen, geen kegels om mee te jongleren en geen ballen om op te lopen. Ook dat is allemaal geen probleem. De circusprofessionals waar wij mee werken, weten precies wat nodig is en nemen alles mee. Behalve die circuspiste dan misschien. Maar wij hebben al zoveel mooie circusvoorstellingen gezien in aula’s en gymzalen, dat we weten dat je die geen seconde zult missen.

Een fantastisch succesgevoel

Het leren van circusacts, geeft kinderen het gevoel dat ze álles kunnen bereiken. Het boost hun vertrouwen in hun vermogen om nieuwe dingen te leren en grenzen te verleggen. En dat is eigenlijk precies waar het in kunsteducatie omgaat: kunst is het middel, waarmee kinderen iets anders leren. Is circus niet waar je naar op zoek bent, maar ben je wel benieuwd welke uitdagende kunstworkshops voor kinderen er nog meer zijn? Neem dan eens een kijkje bij onze andere workshops voor de basisschool.

https://www.grotebroer.nl