Uwindex
Image default
Woning en Tuin

Hoe creëer ik meer ruimte in de kinderkamer?

Kinderkamers zijn in veel gevallen niet de grootste kamers in het huis. De slaapkamer van jou als ouder is vaak groter, en daarbij zijn er ook nog kamers als een woonkamer, keuken en badkamer die vaak zelfs groter zijn. Voor de kleine is het wel zo fijn om een eigen plekje te hebben, en dus wil je die kleine slaapkamer van je zoon of dochter wel zo ruim mogelijk in delen om de mogelijkheid te geven om zelf te kunnen spelen. Er zijn een aantal opties die je kunt gebruiken voor het vergroten van de kinderkamer. Deze opties worden verder in dit artikel behandeld.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Op een ruime kinderkamer te creëren is het belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben voor het vele speelgoed. Rommel zorgt er namelijk voor dat de kamer nog kleiner wordt dan die al was. Voor een kleine kamer is het soms niet makkelijk om opbergruimte te creëren. Het kan zo zijn dat een kledingkast of een andere kast niet past in de slaapkamer. Hiervoor zijn ook andere mogelijkheden. Zo kan je denken aan een bed met opbergruimte. Dit kunnen lades of manden zijn onder het bed, maar kan ook ruimte zijn in het hoofd of het voeteneind van het bed. Een bed is het belangrijkste onderdeel van de kamer, en waarom dan niet gebruik maken van dit meubel voor andere doeluiteinde. Verder kan je ook voor opbergruimte zorgen doormiddel van wandmogelijkheden. Denk aan haakjes aan de muur en wandplanken of wandrekjes.  

Werk in de hoogte

Vaak zijn kinderkamers niet breed en lang op het gebied van afmetingen. In de hoogte zit vaak niet het probleem, daarom is het een optie om optimaal gebruik te maken van de hoogte. Zo kun je denken aan het wegdoen van een normaal bed en een hoogslaper aanschaffen voor de kamer. Een hoogslaper geeft je de mogelijkheid om andere meubels hieronder te plaatsen. Zo kan je een bureau of een kast onder het bed plaatsen. Als de kamer ook niet al te hoog is, kan je ook nog kiezen voor een half hoogslaper. Dit geeft je de mogelijkheid om kleinere kasten en opbergruimte onder het bed te zetten. In de hoogte werken kan verder ook door planken of andere items op plekken te hangen waar je geen last van hebt als je rondloopt. Plekken boven de deur van de kamer bijvoorbeeld. Wordt door veel mensen niks mee gedaan, maar vaak kan er wel een mooi plankje boven de deur.

Combi meubels

Net hebben we al gezien dat er de mogelijkheid is om een hoogslaper te kopen en hieronder meubels neer te zetten. Er zijn daarentegen ook combi meubels te krijgen. Denk hier bijvoorbeeld aan een hoogslaper waar een kast of bureau in zit gemonteerd. Deze items hebben een algemene stijl en kunnen de optimale toevoeging zijn aan de kamer van je kind. Verder zijn er ook bepaalde bureaus met ingebouwde opbergruimte. Denk hier bijvoorbeeld aan lades, kastjes of planken.