Uwindex
Image default
Bedrijven

Diverse soorten goedkope overkapping voor de zomer

De tijd van heerlijk op het terras zitten in de tuin komt er weer aan. De lange dagen en de warme zon zorgen ervoor dat het buitenleven wordt gestimuleerd. Echter is het soms ook wel eens lekker om niet in de volle zon te zitten. De oplossing? Een terrasoverkapping. Ideaal om wat meer schaduw te creëren in de tuin of om de regen en wind te beperking en dus het hele jaar door te genieten van jouw terras. Er zijn verschillende materialen voor terrasoverkapping en dus ook verschillende mogelijkheden, namelijk: 

Terrasoverkapping van hout

Één van de populaire materialen voor een goedkope overkapping is hout. Hout heeft namelijk een mooie en natuurlijke uitstraling en is ook nog eens het goedkoopste materiaal wat je kunt gebruiken voor een overkapping. Daarnaast kun je deze goedkope overkapping in alle kleuren verven, waardoor het altijd mooi bij het huis past. Het is sowieso aan te raden om het hout te verven om verrotting tegen te gaan.

Terrasoverkapping van aluminium

Naast hout is een overkapping van aluminium ook heel erg populair. Het lichte materiaal wordt tevens vaak gecombineerd met hout. Een voordeel van aluminium is dat het niet roest en goed tegen warmte kan. Het materiaal is wel wat duurder in vergelijking met hout, maar heeft minder onderhoudskosten. Een goedkope overkapping van aluminium is een goede keuze als je gaat voor een moderne en strakke tuin, zoals op de foto’s te zien is.

Terrasoverkapping met doek

Een optie is om de houten of aluminium goedkope overkapping te combineren met een doek. Het doek houdt de regen tegen, maar kan ook gemakkelijk opzij geschoven worden als de zon gaat schijnen. Daarnaast kun je zelf bepalen in welke kleur jij jouw doek wilt hebben om het goed bij jouw tuin te laten passen. Zorg er wel voor dat jij regelmatig het doek vuilvrij maakt om stof en algen te voorkomen. Een nadeel van een doek is wel dat je het er niet het hele jaar kunt laten hangen, aangezien er scheurtjes in kunnen komen, dus houd daar rekening mee als je voor dit materiaal kiest.

https://degoedkoopsteveranda.nl/terrasoverkapping/