Uwindex
Image default
Auto’s en Motoren

De beste brommerverzekering afsluiten voor jouw brommer

Heb je net een brommer aangekocht en ben je van plan om deze in het Nederlandse verkeer te brengen? Dan dien je er rekening mee te houden dat de brommer onder de noemer van de gemotoriseerde voertuigen valt. Dat spreekt voor zich, maar waarom benadrukken we dit nu precies? Zeer eenvoudig. In Nederland geldt (net als in de meeste andere Europese landen trouwens) dat alle gemotoriseerde voertuigen die in het verkeer worden gebracht over een verzekering dienen te beschikken. Men heeft deze keuze gemaakt omdat het op die manier mogelijk wordt om ervoor te zorgen dat iedereen bij geleden schade door derden kan worden vergoed. Ben jij ook inlichtingen aan het nemen voor het afsluiten van een brommerverzekering en ben je daardoor op deze pagina aangekomen? Dan zal je direct alles te weten komen over het afsluiten van deze verzekering.

            Welke soorten brommerverzekeringen bestaan er allemaal?

De zoektocht naar de beste brommerverzekering begint bij het verkrijgen van een indruk van de mogelijkheden die er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dit gaat doen zal je direct kunnen vaststellen dat er verschillende soorten brommerverzekeringen bestaan. Er wordt wat dit betreft een onderscheid gemaakt tussen:

 

 1. De WA-verzekering voor brommers;
 2. De beperkt cascoverzekering;
 3. De volledige cascoverzekering;

 

Het soort brommerverzekering waar je uiteindelijk voor gaat kiezen is sterk afhankelijk van je persoonlijke eisen en verwachtingen. Voor veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze voornamelijk op zoek zijn naar de meest goedkope brommerverzekering op de markt. In dat geval is de WA-dekking degene die je zal willen afsluiten. Zou je echter graag hebben dat je brommer eveneens kan worden verzekerd tegen bepaalde vormen van eigen schade? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. We zetten de verschillende soorten verzekeringen voor brommers hieronder in ieder geval alvast even voor je op een rijtje.

               De WA-verzekering voor brommers

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt bij een brommerverzekering afsluiten is de zogenaamde WA-verzekering. Het gaat hierbij om een verzekering die enkel en alleen is bedoeld om schade in te dekken ten opzichte van derden. Dit betekent concreet dat de schade die kan optreden aan derden en die door jou wordt veroorzaakt niet meer op jouzelf kan worden verhaald. Althans de schade zal wel op je worden verhaald, maar de verzekeraar zal haar tussenkomst verlenen. Hierdoor is het mogelijk om je financiële situatie te vrijwaren van de niet onaanzienlijke kosten waar je anders mee geconfronteerd zou kunnen worden.

 

Voor de WA-verzekering voor brommers geldt in de praktijk dus dat ze op geen enkele manier schade aan je eigen brommer zal verzekeren. Dat is een beetje vervelend, maar er staat wel een interessant voordeel tegenover. Van alle brommerverzekeringen is de WA-verzekering namelijk veruit de meest voordelige. Voor mensen die na de aankoop van hun brommer dus met een vrij beperkt budget rond moeten komen is het maken van deze keuze zeker het interessantst.

               De beperkt cascoverzekering voor brommers

Het tweede type brommerverzekering waar je voor kan opteren is de beperkt cascoverzekering. Voor dit type van verzekering geldt dat ze wel degelijk bepaalde vormen van schade zal verzekeren die aan je eigen brommer wordt veroorzaakt. Je moet er wel rekening mee houden dat dit niet geldt voor alle schade. De schadegevallen die worden gedekt zijn dan ook degene die hieronder staan aangegeven:

 

 1. Diefstal en schade als gevolg van diefstal;
 2. Schade veroorzaakt door brand;

 

Dit type van brommerverzekering is de gulden middenweg tussen de goedkoopste WA-verzekering en de duurste allrisk verzekering voor brommers. Door het afsluiten van deze verzekering kun je alsnog rekenen op bepaalde dekkingen van schade aan het eigen voertuig, maar dan wel zonder dat je daarvoor een torenhoge verzekeringspremie moet betalen. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk alleen maar mooi meegenomen is.

               De volledige cascoverzekering voor brommers

De derde en laatste vorm van brommerverzekering is de volledige cascoverzekering. Er wordt hier ook wel eens naar verwezen als zijnde een allrisk. Bij dit type van brommerverzekering is het zo dat alle mogelijke schade aan de eigen brommer kan worden gedekt door de verzekeraar. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant, maar er staat wel een vrij hoge kostprijs tegenover. De volledige cascoverzekering is dan ook eigenlijk alleen maar interessant voor mensen die over een zeer dure brommer beschikken en / of voor zij die heel wat kilometers afleggen met de brommer. De dekkingen waar je bij deze verzekering op kan rekenen zijn in ieder geval degene die je hieronder kan aantreffen.

 

 1. Diefstal en schade als gevolg van joyriding;
 2. Schade veroorzaakt door een brand;
 3. Schade door slippen en / of botsen;
 4. Het omvallen van je brommer;

 

Ongeacht welk type brommerverzekering je gaat afsluiten, je zal in elk geval ook kunnen rekenen op de aanwezigheid van de WA-dekking. Op deze manier zal je dus automatisch altijd voldoen aan de vooropgestelde eisen door de Nederlandse overheid.

            Hoe kan je besparen op jouw brommerverzekering?

Heb je een keuze gemaakt door te kiezen voor één van de bovenstaande verzekeringen door middel van een brommerverzekering vergelijken? Dan spreekt het voor zich dat je de verzekering in kwestie ook graag zo voordelig mogelijk zal willen afsluiten. Om dit te kunnen doen zal je bij een aantal zaken stil willen blijven staan. De belangrijkste bespaartips die je kan benutten voor jouw brommerverzekering zijn de volgende:

 

 1. Vergelijk goed de verschillende brommerverzekeringen die er bestaan;
 2. Kies de voor jou best passende verzekering;
 3. Je kan indien je dat wenst het eigen risico verhogen op de verzekering;

 

Indien je rekening houdt met de tips die hierboven staan aangegeven zal je kunnen vaststellen dat besparen op je brommerverzekering zonder probleem mogelijk wordt. Ben je van plan om de brommerverzekeringen te gaan vergelijken die op de markt zijn terug te vinden? Laat je dan niet misleiden door de lage premies. Zorg er namelijk voor dat je altijd precies dezelfde brommerverzekeringen gaat vergelijken. Sta hierbij niet alleen stil bij het soort verzekering voor brommers, maar ook bij het eventuele eigen risico dat van toepassing is. Alleen zo kan je uiteindelijk de prijs-kwaliteit beste brommerverzekering afsluiten waar je sowieso tevreden over zal zijn.