Uwindex
Image default
Woning en Tuin

Dak uitbouw met sedum

Een sedumdak op uw dak uitbouw

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft het plaatsen van een sedumdak op uw dak uitbouw? NatureGreen legt het voor u uit! Over het algemeen is een dak uitbouw een uitstekende keuze om een sedumdak op te leggen. Het gaat namelijk vaak om een kleine oppervlakte met weinig obstakels. Dat maakt het erg gemakkelijk om het dak te plaatsen! Wel is het handig om rekening te houden met de draagkracht van de uitbouw, om schade te voorkomen. Wanneer u bij NatureGreen een sedumdak laat maken, komen wij eerst bij u langs voor een dakinspectie. Dan kunnen we goed bekijken of de uitbouw geschikt is en komt u niet voor verassingen te staan!

 

Zelf leggen of laten leggen?

Wanneer u een groen dak aanschaft voor uw dak uitbouw, kunt u er voor kiezen deze zelf te leggen of deze te laten leggen. Aan beide opties zitten voor- en nadelen verbonden. Door het dak te laten leggen bent u er natuurlijk van verzekerd dat alles goed gebeurd. Een specialist heeft veel ervaring waardoor er geen fouten worden gemaakt. Ook scheelt het u natuurlijk een hoop tijd en hard werk!

Toch kiezen de meeste mensen er voor om het dak zelf te leggen. Ten eerste is dit natuurlijk een stuk voordeliger dan iemand inhuren. Daarnaast is het over het algemeen niet zo nodig om een specialist in te schakelen. De groendaksystemen van NatureGreen zijn namelijk heel eenvoudig zelf te plaatsen! Onze sedumtrays en cassettes kunt u zo in elkaar schuiven of klikken en zijn dan ook ideaal voor kleine oppervlaktes zoals een dak uitbouw. Ook onze sedummatten zijn zo gelegd.

 

Voordelen sedumdak

U vraagt zich misschien af, maar waarom zou ik nou een sedumdak op mijn dak uitbouw maken? Veel mensen kiezen er voor omdat een groen dak veel voordelen met zich mee brengt. De daken zijn namelijk één van de makkelijkste manieren om uw woning te verduurzamen! Ze absorberen regenwater, filteren de lucht, verlagen omgevingstemperatuur en -geluid en versterken de lokale biodiversiteit. De daken trekken vlinders en bijen aan, geven uw huis een duurzamere uitstraling en verhogen zelfs uw isolatiewaarde! Andere bijkomende voordelen zijn:

  • Uw dak uitbouw heeft een langere levensduur
  • U creeërt een brandwerende laag op uw woning
  • Heeft u zonnepanelen? Dan zorgt een groen dak voor een hoger rendement!
  • Uw bespaart op energiekosten door verbeterde isolatie
  • Een groenere omgeving verlaagt stress en zorgt voor meer woonplezier

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een sedumdak!

Sedumdak maken

Wilt u dus een mooi sedumdak op uw dak uitbouw maken? Bestel dan gauw uw groendaksysteem bij NatureGreen! Onze adviseurs kunnen u begeleiden in het keuze proces en u helpen te bepalen welk systeem het beste bij uw dak past. Wanneer u een sedumdak bij ons afneemt, verwerken wij uw bestelling zo snel mogelijk. Daarnaast hebben wij onze eigen bezorgservice, zodat u niet afhankelijk bent van een externe bezorger. Dat is wel zo prettig! Heeft u nog vragen over onze sedumdaken, of over bijvoorbeeld de subsidiemogelijkheden? Neem dan gauw contact op met onze klantenservice.