Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het onderhouden van je e-bike?

Soms is het moeilijk om een ​​fietsexpert te vertellen wanneer hij je e-bike moet controleren. Gelukkig kun je in de meeste gevallen gemakkelijk zelf voor je fiets zorgen. Het is echter aan te raden om minimaal één keer per jaar langs te komen voor een controle. Als je problemen hebt met je e-bike, is het een goed idee om wat eerder te komen!

Accu

Het kan zijn dat de motor van uw fiets soms stopt of dat de batterij erg snel leeg raakt. Batterijen lopen in de winter  veel sneller leeg dan in de zomer, dus er kunnen verschillende redenen zijn. De batterij kan echter ernstig ontladen zijn. Dit is geen goed nieuws. De batterij is volledig ontladen en dat is funest voor accu’s. Dus  een bezoek aan een fietsenmaker zou geen slechte zaak zijn.

Remmen

Het is erg belangrijk dat de remmen goed werken. Als de remmen niet goed werken, kun je niet veilig de weg op. Daarom is het verstandig om jezelf regelmatig  te controleren. Als uw fiets harder remt dan normaal, of als de remmen niet altijd reageren, wacht dan  niet te lang  met controleren. Dit voorkomt een verhoogd risico op ongevallen en  verdere schade aan de e-bike.

Spaken

Zitten de spaken los? Niet erg veilig. Wanneer een spaak los is, volgen anderen vaak. De spaken behouden de mooie ronde vorm van het wiel. Zonder een paar spaken wordt er extra kracht uitgeoefend op de andere spaken en wordt het gewicht ongelijk verdeeld over het wiel. Een fietsexpert kan de spaken aanspannen om de wielen in  goede staat te houden.

Fietsreparatie Roto

Tijd om je fiets te checken? Bij fietsreparatie Deventer van Roto Tweewielers staan ​ experts klaar om uw e-bike volledig te laten repareren.

https://www.rototweewielers.nl/