Uwindex
Image default
Beauty en verzorging

Behandeling bij cosmetisch arts, goed idee?

Een behandeling ondergaan bij een cosmetisch arts in plaats van een plastisch chirurg, is dat een goed idee? Eerst nog maar eens het verschil. Het grootste verschil is dat een cosmetisch arts gespecialiseerd is in behandelingen als fijne lijntjes en rimpels. Botox en fillers zijn veel gebruikte methoden bij een cosmetisch arts. Ook mogen cosmetisch artsen bijvoorbeeld met een laserapparaat werken. Een plastisch chirurg mag chirurgische behandelingen uitvoeren, zoals ooglidcorrecties, borstvergrotingen en een facelift. Daarnaast moet een plastisch chirurg een zesjarige opleiding volgen voordat hij of zij aan de slag mag als plastisch chirurg. Overigens kan een plastisch chirurg ook cosmetische behandelingen uitvoeren.

Iedere arts kan zich in principe een cosmetisch arts noemen. Als cosmetisch arts is het wel verplicht om geneeskunde te hebben gestudeerd en je moet een aantal cursussen gevolgd hebben. Maar de weg is veel minder gecompliceerd dan bij een plastisch chirurg. Dat is dan ook waar het soms fout gaat. Deze maand kwam in het nieuws dat vier op de vijf plastisch chirurgen ten minste één keer per maand te maken krijgen met patiënten die complicaties hebben opgelopen na een behandeling door een cosmetisch arts. Vooral fillers, ooglidcorrecties en liposucties zijn de boosdoeners.

Ondeskundig handelen van cosmetisch artsen komt dus te vaak voor, dit vindt de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgie (NVPC) ook. Zij vinden dat cosmetisch artsen moeten ophouden met het uitvoeren van operaties waar ze niet voor zijn opgeleid. Ze pleiten ook voor strengere en eenduidige regels rond cosmetische behandelingen. Nu is het natuurlijk lang niet altijd zo dat cosmetisch artsen de behandelingen slecht uitvoeren, maar het is wel verstandig goed op te letten. Zeker bij chirurgische ingrepen als een bovenooglidcorrectie is het aan te raden om een plastisch chirurg in te schakelen. Deze hebben vaak meer ervaring ervaringen en zijn er bovendien voor opgeleid. Alleen kijken naar de ooglidcorrectie prijs is niet handig, de kundigheid van de arts is het belangrijkst.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier