Uwindex
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundig onderzoek voor helderheid!

Een arbeidsdeskundig onderzoek komt vaak voor als een werknemer van een organisatie voor een langere periode ziek is en hierdoor afwezig op de werkvloer. Een onderzoek van bijvoorbeeld Adxpert is een erg goed hulpmiddel om uw organisatie te helpen met het re-integreren. Nu begrijp u nu al denkt dat er aan zo’n onderzoek een flink prijskaartje zit en het hierdoor lastig wordt om een aanzienlijk rendement te halen uit de investering in, tja, slechts een onderzoek. In deze blog zal ik zorgen dat u in ieder geval bekend word met het begrip arbeidsdeskundig onderzoek en dat u weet waarvoor u het kunt gebruiken.

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek nu precies?

Een arbeidsdeskundig onderzoek heeft niet een specifieke definitie, ik zal u hier kort uitleggen dit bij Adxpert in zijn werk gaat en wat dit oplevert. Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek komen arbeidsdeskundigen, in sommige gevallen ook de bedrijfsarts, langs in de onderneming om daar vervolgens met de medewerkers in gesprek te gaan. Deze gesprekken gaan in de vorm van een interview, bij ieder wordt een soortgelijke vragenlijst afgegeven zodat de resultaten van het arbeidsdeskundig onderzoek makkelijk analyseerbaar zijn. Dingen die besproken worden tijdens zo’n gesprek is bijvoorbeeld of een werknemer wel op de juiste plek zit binnen het bedrijf, is er niet een andere functie die beter past bij het profiel en de wensen van de desbetreffende persoon. Zit de werknemer wel in het juiste bedrijf, past de man/vrouw met zijn/haar competenties en zwakke punten wel bij de onderneming, is er misschien een beter werkplek ergens buiten de organisatie?

De bovenstaande punten zijn allemaal bekeken vanuit het perspectief van de werknemer, wat moet er bij hem/haar veranderd worden om op de juiste plek te komen, je kunt het ook van de andere kant bekijken. Kan het werk in de huidige functie dusdanig aangepast worden dat het pas bij de werknemer? Dit zijn voorbeelden van vragen die langs kunnen komen bij een arbeidsdeskundig onderzoek van Adxpert, echter kan het nog veel breder en dieper gaan.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van deze blog interesse en misschien wel behoefte gekregen in het inhuren van een expert voor arbeidsdeskundig onderzoek? Twijfel dan niet langer en neem eens contact op met Adxpert om de mogelijkheden te bespreken.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier