Uwindex
Image default
Zakelijke dienstverlening

Windows Server nu nog veiliger

Windows server is met de laatste release van versie 2016 nu nog veiliger voor veel bedrijfsnetwerken. Omdat de software al vanaf 2012 sterk verbeterd was voor aanvallen van buitenaf is de laatste versie nu ook beter beschermd tegen het gevaar van het overnemen van de Admin login. Tegenwoordig wordt er via phishing mails vooral geprobeerd de credentials van de beheerder van een server te achterhalen via medewerkers van een bedrijf. Deze aanval is vaak gecompliceerder en zeer moeilijk te traceren. Omdat er nu vooral extra beveiliging om het gebruikersbeheer is ingebouwd wordt dit gevaar een stuk minder. Natuurlijk is de bescherming van het netwerk, encryptie, goede virusscanning en vooral ook werkprocedures nog steeds erg belangrijk voor een veilige omgeving. Maar ook zijn er andere onderdelen die de bedrijfsapplicaties op windows server 2016 veiliger en betrouwbaarder maken.

Docker containers binnen Windows Server 2016

Windows server 2016 maakt gebruik van Hyper-V containers maar ook van Docker-containers binnen het nieuwe besturingssysteem. Deze docker containers maken het nu mogelijk om ook het Windows besturingssysteem te combineren met Linux of Unix. Denk hier bijvoorbeeld aan een implementatie van de IIS server op een Linux variant als apache voor een Virtuele machine. Omdat bepaalde applicaties voorheen in emulatie mode moesten werken is het gebruik van een Docker container zeker de moeite waard voor specifieke bedrijfsoplossingen.

Virtuele en private cloud oplossingen

Natuurlijk is het gebruik van virtuele en cloud oplossingen de laatste jaren alleen maar toegenomen. Maar ook in Windows Server 2016 zijn er tal van nieuwe functionaliteiten verschenen die het gebruik veiliger en robuuster maken. Wat te denken aan de Nano server voor IIS. Of de nieuwste versie IIS 10.0. De wijze waarop nu ASP.Net applicaties nog veiliger in combinatie van deze twee onderdelen kunnen worden gehost is opnieuw sterk verbeterd. Ook het gebruik van populaire CMS systemen als WordPress binnen dit netwerk is te configureren is goed nieuws voor hostingdatacenters.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier