Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in hondenmanden kunststof

Wat te zoeken in hondenmanden kunststof

Uw hond verdient een comfortabel bed. Tenslotte zijn het niet alleen katten die de klok rond snoozen – ook honden zijn bedreven in de kunst van het dutten. Maar wat voor de ene hond comfortabel is, is niet noodzakelijk geschikt voor de andere. Denk alleen al aan de verschillende maten. Een bed voor een kleine chihuahua of speelgoedpoedel past waarschijnlijk niet eens een Deense Dog of een mastiff, laat staan dat het comfort biedt.

  • Comfort- Van de mate van ondersteuning tot het type stof, er zijn tal van factoren waar u op moet letten bij het kiezen van het juiste hondenbed voor uw hond. Als uw hond oud is of aandoeningen zoals artritis heeft, zijn er modellen die orthopedische ondersteuning bieden. Als uw hond jong en gezond is, kan een basismodel prima zijn.
  • Kosten- De prijs van hondenmanden kunststof varieert van minder dan $10 tot enkele honderden dollars. Houd rekening met de behoeften van uw hond – hoe lang en hoe vaak hij een bed zal gebruiken – en met uw budget. Kijk ook naar factoren als hoe gemakkelijk een bed te reinigen is. Een hondenbed met een duurzame afneembare hoes kan meer waard zijn dan een goedkoper bed dat sneller vervangen moet worden.
  • Grootte- De grootte van uw huisdier bepaalt grotendeels de grootte vande  goedkope hondenmand die u kiest. U moet echter ook rekening houden met de grootte van de ruimte waarin u het bed plaatst. U wilt er niet over struikelen als het in een drukke kamer staat, maar u wilt ook dat uw pup zich comfortabel voelt.

Hoe vaak moet ik het bed van mijn hond vervangen?

Hondenmanden kunststof hebben geen houdbaarheidsdatum, maar er zijn een paar details waarop u kunt letten gedurende de levensduur van het hondenbed van uw pup. Gemiddeld moeten hondenmanden kunststof om de 1 tot 5 jaar worden vervangen, en dat is volledig afhankelijk van de unieke omgeving en persoonlijkheid van uw pup.

Om ervoor te zorgen dat de goedkope hondenmand van uw hond een veilige en gezellige plek voor hem is om te rusten en geen potentieel gevaar, moet u zijn hondenbed vervangen wanneer u een van de volgende zaken opmerkt:

Elke vorm van ongedierte

Kijk uit naar ongedierte, zoals mieren en spinnen, vlooien en teken, en mijten. Niet alleen zijn deze plagen ongemakkelijk en gevaarlijk voor uw huisdier, maar ze zijn ook ongelooflijk moeilijk uit hondenmanden kunststof te krijgen. In deze gevallen kunt u het beste het hele bed weggooien. Dit voorkomt ook besmetting in andere delen van uw huis.

Ongewone ziekte of plotselinge haaruitval

Als uw hond plotseling uitslag heeft of ziek is geworden, kan dit te wijten zijn aan bacteriën in het bed. Naast het regelmatig schoonhouden van het hondenbed, is het ook belangrijk dat u het vervangt als het te veel slijtage vertoont.

Geuren die niet ophouden, ondanks hoe vaak u het bed wast

Omdat hondenmanden kunststof vaak worden gebruikt door huisdieren die van een goede knuffel houden, kunnen ze sterke geuren vasthouden, ondanks het gebruik van luchtverfrissers en regelmatig wassen. Als dit het geval is, is het tijd voor een nieuw goedkope hondenmand.

Fysieke schade, inclusief scheuren

Als uw hond graag op zijn bed kauwt en krabt, kunnen er gaten en scheuren in de stof ontstaan. Losse touwtjes kunnen een gevaar worden en als het gat in het hondenbed het hoofd van uw hond kan dragen, is het zeker tijd om het te vervangen.