Uwindex
Image default
Bedrijven

Printen op kantoor

Een print maken is gemakkelijk en snel, tevens maakt het werk overzichtelijk. Geprinte brieven worden dan ook dagelijks gebruikt. Er zijn veel printers op de markt, zo ook voor consumenten. Deze printers zijn vaak wat kleiner en kunnen dan ook gemakkelijk op een bureau geplaatst worden. Men heeft zo de kans om eigen documenten en brieven te printen. Bedrijven maken vaak gebruik van grote printers, deze printers zijn vaak supersnel en printen dan ook soms wel tot 100 blaadjes per minuut. Dit is dan ook nodig omdat er vaak veel brieven verstuurt dienen te worden.

Er zijn ook bedrijven die afdrukken met andere soort printers, deze worden ook voor andere doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld bedrukking van bonnetjes of verpakkingen. Het op bonnetjes printen wordt ook wel thermo transfer genoemd, met warmte worden de letters en cijfers op het vaak dunne papier gedrukt. Het nadeel van bonnetjes is dat deze weleens de print verliezen. Zo is het mogelijk om een bonnetje van een aantal jaar geleden te vinden die leeg is of zeer vervaagde tekst heeft. Het printen op verpakkingen wordt ook meestal gedaan met warmte, omdat er vaak een plastic laag over een leeg zak of doos wordt het geprint. Dit zorgt ervoor dat de verpakking zijn originele uitstraling krijgt.

Ook kunnen bedrijven gebruik maken van een qr code, deze qr code kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een winactie op de qr code te zetten. Of het mogelijk om deze codes intern te gebruiken op producten. Men heeft hier voor een qr code printer nodig, deze printers zorgen ervoor dat de spullen worden bekleed met een qr die uniek is of hetzelfde als de rest. Dit is allemaal afhankelijk van het doeleinde waarvoor de code gebruikt wordt, intern of voor marketingdoeleinden, wel is er een apparaat nodig die deze codes kan scannen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier