Uwindex
Image default
Beauty en verzorging

Liposuctie; wat houdt het precies in

Liposuctie is een ingreep die vandaag de dag best veel voor komt. Het is een vrij heftige ingreep te noemen als je het vergelijkt met andere cosmetische ingrepen. Tijdens deze behandeling worden vetcellen weggezogen zodat de contouren van het lichaam mooier worden. Een voorbeeld hiervan is de liposuctie benen waarbij overtollig vet uit de benen weg wordt gezogen. Dit kan alleen bij een elastische huid gedaan worden. Het is dus een vrij heftige ingreep te noemen, toch mag het liposuctie resultaat er vaak wel wezen.

Het voordeelige van liposuctie is dat de verwijderde vetcellen ook voorgoed verdwijnen. Als je bijvoorbeeld met overgewicht gaat sporten zullen de vetcellen wel verkleinen maar ze blijven er wel zitten. Het aantal cellen blijft daarom dus hetzelfde en wanneer je aankomt zal daarom het vet in de vetcellen weer terugkomen. Bij liposuctie worden de vetcellen dus volledig verwijderd. Je zult daarom geen overtollig vet meer krijgen op de locaties waar de vetcellen weggezogen zijn. Het nadeel van de behandeling is dat wanneer je wel weer aan begint te komen, je aankomt op de plekken waar de vetcellen nog wel zitten. Dus je zult op sommige plekken nog sneller aankomen dan je voorheen deed. Het is daarom aan te raden om na liposuctie gezond te blijven eten en ook te blijven sporten.

De herstelperiode na liposuctie is best wel lang te noemen. Na een aantal weken zul je het eerste resultaat gaan zien omdat er na de operatie nog zwellingen zijn die eerst dienen te verdwijnen. De eerste periode na de operatie zal het gebied dus opgezwollen zijn en zullen er vocht ophogingen ontstaan. Het resultaat zal na een aantal maanden het beste zichtbaar worden. De littekens zullen dan ook wel verdwenen zijn. Let wel op dat het herstelproces per persoon erg verschillend kan zijn. Ook het resultaat zelf kan per persoon ernstig verschillen. Een chirurg kan je hier het beste verder over inlichten.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier