Uwindex
Image default
Vakantie

Camperzaak heeft het druk: kamperen is weer onverminderd populair

Nadat jarenlang de populariteit voor kamperen redelijk stabiel was, is kamperen weer sterk in opmars. Dat de populariteit groeit, merken ze ook bij kampeer speciaalzaken. Vraag een camperzaak of caravandealer of ze de afgelopen tijd meer drukte ervaren, dan zal het antwoord bij de meesten volmondig ‘ja’ zijn. Er is een groeiende vraag naar campers en caravans. Niet alleen om te kopen, maar ook om te huren voor de vakantie. Een caravandealer die ook campers verhuurd is de camperzaak Tjeu van Horne Kampeercentrum. Deze zaak, die in 1970 is opgericht, heeft in zijn bestaan een flinke groei doorgemaakt. Ook zij weten dat de populariteit van kamperen kan fluctueren. Vanaf 2020 zit de kampeermarkt weer in de lift.

Stijging populariteit voor kamperen vooral door jonge gezinnen

Aan kamperen met een camper of caravan hing voor sommige mensen een tijd lang een wat oubollig karakter. Dit lijkt helemaal tot de verleden tijd te behoren. Gezinnen met jonge kinderen trekken er nu massaal op uit met een camper of caravan. Fietsen achterop, kinderen comfortabel achterin en gaan. Een caravandealer of camperzaak ziet daarom steeds vaker jonge gezinnen de showroom binnenstappen. Vaak schaffen ze een camper aan die past bij de gezinssituatie van dat moment. Maar zijn de kinderen inmiddels wat groter, dan doen ze weer afstand van hun camper. De camperzaak uit Budel koopt in veel gevallen deze campers over, om ze na een goede servicebeurt aan te bieden als occasion. Het gezin besluit dan soms tot het aanschaffen van een grotere camper, want als men eenmaal gepakt is door het kampeervirus, dan wil men vaak niet anders dan vakanties kamperend door te brengen.

Luxe kamperen

Men kan zich tegenwoordig vergapen aan luxe caravans en campers bij een showroom van een caravandealer of camperzaak. Ook dat verklaart de populariteit van het kamperen. Kamperen is allang niet meer creperen. Iets dat vroeger gekscherend werd gezegd als er over kampeervakanties werd gesproken.