Uwindex
Image default
Dienstverlening

Werken als Letselschadebehandelaar

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De kleinste afleiding kan de grootste gevolgen hebben. Bijvoorbeeld wanneer iemand tijdens het autorijden een appje op de telefoon ziet voorbijkomen, ervoor kiest deze te lezen, niet oplet en daardoor de plotselinge file niet op tijd ziet. Als betrokkenen in zo’n geval schade oplopen, kan dat grote en langdurig merkbare gevolgen hebben. Zowel fysiek, mentaal, materieel als immaterieel. In dit soort situaties speelt letselschade vaak een grote rol en kom en letselschadebehandelaars in actie.

 

Voorbeelden van letselschade

Een voorbeeld van letselschade is niet alleen letsel als gebroken botten en een whiplash, maar ook de gevolgen hiervan. Bijvoorbeeld het (tijdelijk) niet meer kunnen uitvoeren van werk. Stel dat degene die achteraan in de file stond te wachten letselschade heeft opgelopen door de onoplettende automobilist, en daardoor een tijd niet meer kan werken, dan kan de werkgever deze vorm van schade (onder andere het doorbetaalde salaris terwijl de medewerker niet kan werken) verhalen op de tegenpartij. In dit geval veelal de verzekeraar van de appende automobilist.  Dit is een typisch voorbeeld van zaken waar een letselschadebehandelaar dagelijks aan werkt. 

Lijkt het je leuk als letselschadebehandelaar te werken? Kijk eens naar de beschikbare vacatures voor letselschadebehandelaars.

 

Werken als letselschadebehandelaar: voldoening, veelzijdigheid en diepgang

Je kunt je voorstellen dat je als letselschadebehandelaar mensen echt kunt helpen in hele vervelende situtaties. In deze situatie zou jij degene kunnen zijn die namens de geraakte automobilist ervoor zorgt dat de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat er een goed voorschot wordt uitgekeerd waardoor de ziekenhuisrekeningen en fysiotherapie alvast kunnen worden betaald en de weg naar herstel ingezet kan worden. Door zaken als dit goed te regelen, help jij mensen. En dat geeft voldoening. Daarnaast is het werken als letselschadebehandelaar afwisselend en heeft het diepgang. Geen zaak is hetzelfde en de belangen zijn groot.