Uwindex
Image default
Webdesign

Wat is SEO precies?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Het is een overkoepelende naam voor alle processen die ervoor zorgen dat uw website organisch hoog scoort in zoekmachines als Google en Bing. Door het gebruik van een goede SEO campagne trekt u meer en beter doelgericht bezoekers naar uw website. Onder SEO valt bijvoorbeeld linkbuilding en zoekwoord optimalisatie. De meeste bedrijven die online vindbaar zijn maken gebruik van de vormen van SEO.

Wat is zoekwoord optimalisatie in?
Zoekwoorden zijn de basis van zoekmachine optimalisatie. Het begint dus bij het maken van een zoekwoordenanalyse. Dit doet men om te bepalen wat het zoekwoordvolume is van een sleutelwoord (keyword) wat u wilt gaan gebruiken om online op gevonden te worden. Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar de juiste keywords. Dit kunt u doen door te brainstormen over de zoekwoorden die voor uw bedrijf belangrijk kunnen zijn. Vervolgens gebruikt u of een SEO-specialist een zoekwoordenplanner om meer informatie te krijgen over onder andere het zoekvolume van het beoogde keyword. Hoe hoger het zoekvolume, hoe meer het keyword al wordt gebruikt in zoekmachines. En hoe vaker het al wordt gebruikt, hoe moeilijker het wordt om met dit woord zelf nog hoog te scoren. Hoe wordt een zoekwoord dan gebruikt om uw website te vinden? Een zoekwoord komt terug in de zogeheten ‘Title tag’ en ‘Meta description’ van uw website, maar ook in de content! Door middel van slim geschreven SEO-teksten, die het zoekwoord bevatten, kan de zoekmachine uw website naar voren laten komen als er op dit zoekwoord wordt gezocht.

Wat is linkbuilding?
Zoals eerder aangegeven is linkbuilding een belangrijk onderdeel van SEO. Het bepaalt zelfs voor 42% uw positie in de zoekmachines. Linkbuilding is dus echt onmisbaar als u hoog wilt scoren in de zoekmachines. Door middel van het plaatsen van links die via andere websites verwijzen naar uw website, verhoogt u de DA waarde, ofwel de domeinwaarde van uw website. Dit is de populariteit van uw website op zoekmachines. De DA waarde wordt onder andere bepaald door:

  • De leeftijd van uw domein. Hoe ouder uw domein is, hoe meer vertrouwen deze heeft;
  • Het aantal Backlinks dat naar uw domein verwijst, dus hoeveel links er op andere websites met ook een hoge DA waarde naar uw website linken.

Hoe zet u een goede SEO strategie op?
Het opzetten van een goede SEO strategie is dus erg bepalend of uw website hoog scoort in de zoekmachine. U kunt uzelf dagenlang inlezen over hoe SEO werkt en hoe u dit het beste kunt implementeren op uw website. Maar de regels rondom SEO veranderen constant en zijn bijna niet bij te benen voor iemand die hier niet dag in dag uit mee bezig is. En u heeft natuurlijk ook nog uw eigen bedrijf te runnen! Dus doet u er waarschijnlijk verstandig aan om uw SEO strategie en campagne uit te laten voeren door een SEO specialist. Linkbuilding Eindhoven is hier een goed voorbeeld van. In Eindhoven komt kunst en techniek samen en dus zijn deze specialisten goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van SEO.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier