Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten als je een nieuw dak laat leggen

Waar je op moet letten als je een nieuw dak laat leggen

Geestige kop of niet, gewicht is een beslissende factor bij de keuze van een nieuw dak. Een pannendak weegt bijvoorbeeld veel meer dan een metalen dak. Heeft u een dakconstructie die sterk genoeg is voor een zwaarder dak? Zo niet, dan moet u de versteviging van de dakspanten meenemen in de kostenberekening. Het kan ook nodig zijn als uw huis ouder is en de dakspanten zijn gaan doorbuigen.

Als u een zwakkere dakstructuur heeft – wat bijvoorbeeld vaak voorkomt bij kleinere huizen – kunt u beter kiezen voor een lichtgewicht dakbedekking, zoals plaatstaal of karton. Metalen daken zijn verkrijgbaar in de zogenaamde plegel, een metalen dak met een dakpan look. Het kan een geschikte compromis zijn als u op zoek bent naar een klassieke look.

 

Het juiste dak voor de juiste standplaats

EPDM daken werken erg goed als u een plat dak heeft, u kunt voor een EPDM dak het beste kijken op EPDM Tigt. Op schuine daken met een hoek van 45 graden of meer kan vrijwel elk dakbedekkingsmateriaal worden gebruikt. Hier heb je de vrije hand om te kiezen wat je mooi vindt. Anders resteren de volgende opties:

Pannendaken worden aanbevolen op gebouwen die een voldoende grote dakhelling hebben om te zorgen voor voldoende afwatering wanneer het regent. Anders dreigt er water onder de rand naar binnen te kruipen en kan vochtschade ontstaan. Vraag het aan een goede dakdekker en hij kan u vertellen of uw dak een voldoende grote hoek heeft.

Blikken daken werken over het algemeen op relatief platte daken, maar niet alle modellen kunnen op volledig platte daken worden geïnstalleerd. Als u een modern huis met een plat dak hebt, moet u een leverancier vinden die een waterdicht dak kan garanderen, zelfs als het dak plat is, en die zal zorgen voor een goede afwatering. Dit is belangrijk, ongeacht het dakmateriaal.

 

https://www.epdm-tigt.nl/