Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Hoe verzorg je de Trachycarpus Wagnerianus?

Hoe verzorg je de Trachycarpus Wagnerianus?

Je bent op zoek naar een palm voor binnen- of buitenshuis. Via deze blog leren we je graag de ins en outs van de Trachycarpus Wagnerianus. Daarnaast zullen we je wat tips en tricks geven voor het onderhoud van deze mooie palm. Tot slot geven we aan waar je deze Wagnerianus het best kan plaatsen. 

 

Wie en Wat?

De Trachycarpus Wagnerianus behoort tot de Arecaceae, ofwel de palmenfamilie. Van Latijns naar Nederlands vertaald heet de Trachycarpus Wagnerianus de Wagner Palm. De Wagner Palm wordt ook wel de winterpalm genoemd en is geschikt voor temperaturen tot -15 graden. De palm kan daarom gerust de hele winter buiten staan. Het is het zusje van de Trachycarpus Fortunei, echter heeft de Trachycarpus Wagnerianus een dikker blad. De bladeren zijn naast dik ook erg compact en daarom kan de winterpalm beter tegen wind dan haar zusje. 

 

Verzorgingstips

De palm heeft dan misschien bladeren die lijken op een waaier en mag ook goed tegen de wind kunnen, ze staat wel graag op een licht beschutte plek. Wanneer de palm goed onderhouden wordt, kan deze snelle groeier maar liefst twintig centimeter per jaar de lucht in schieten. Een snelle rekensom maakt dat deze palm dus wel 12 meter hoog kan worden. De Trachycarpus Wagnerianus heeft een tropisch uiterlijk en doet dit ook eer aan want ze heeft in de zomer namelijk én veel water én veel zonlicht nodig. In de winter zijn de rollen eigenlijk omgedraaid, de Trachycarpus Wagnerianus heeft dan namelijk een stuk minder water nodig. De winterpalm gaat in de winter namelijk in winterslaap en daarom is een erg natte kluit niet nodig. Ze merkt het namelijk niet als deze wat droger is. 

 

Water geven

Om te bepalen hoeveel water de palm nodig heeft, kan je het best beginnen met een kleine hoeveelheid water toe te dienen. Als de grond na twee dagen weer droog aanvoelt, is het nodig om de volgende keer een grotere hoeveelheid water te gebruiken. Met het toedienen van water, is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de grond na vijf dagen bijna droog aan moet voelen. Wanneer de grond na vijf dagen semi-droog aanvoelt, kan er een nieuwe dosis water worden gegeven.

 

Plaatsing van de Trachycarpus Wagnerianus 

De winterpalm kan tegen temperaturen tot -15 graden en kan logischerwijs dus buiten geplaatst worden. Een goede insteek dus om je tuin op te vrolijken! Wanneer de palm een plek buiten krijgt, zorg er dan voor dat deze licht beschut staat maar wel voldoende zonlicht krijgt. Als je liever binnen een groene uitstraling creëert, zorg er dan voor dat de Wagner Palm bij het raam staat, op een plek waar de zon naar binnen schijnt.  

 

Een stukje meer groen in huis

Ben je na het lezen van deze blog helemaal overgehaald en kan je niet wachten om een stukje groen in huis te halen middels de aanschaf van de Trachycarpus Wagnerianus? Of wil je toch verder kijken naar een andere mooie plant?  Kijk dan vooral even op MyPalmShop