Uwindex
Image default
Eten en drinken

Hoe duurzaam zijn PET glazen?

De meeste glazen in ons assortiment zijn PET glazen. Dit staat voor polyethyleenterefalaat. Bij veel mensen heerst de gedachte dat plastic glazen bij voorbaat slecht zijn voor het milieu. Gelukkig is er in de loop der jaren veel veranderd in de wijze waarop plastic geproduceerd wordt. We vertellen u graag meer over de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van PET glazen.

Waarom PET?

Een groot voordeel van PET glazen is dat ze volledig recyclebaar zijn. PET is ideaal materiaal voor glazen omdat het krachtig, flexibel is en licht van gewicht. Men is vaak in de veronderstelling dat PET alleen gerecycled kan worden tot non-voedsel producten, zoals technische toepassingen en kleding. Dit is niet het geval. Vandaag de dag wordt PET dankzij technische ontwikkelingen volledig gerecycled en voldoet het aan hoge veiligheidseisen en hygiëne.

Voordelen PET

Glazen of flessen gemaakt van PET hebben gunstige voordelen, we zetten deze voor u op een rijtje:

  • Onbreekbaar: de breekbaarheid van glas wordt door het gebruik van PET geëlimineerd. PET glazen zijn stevig en breken zeer zelden. Dit is ook gunstig tijdens de productie en het transport van de glazen. Indien er een glas valt, dan is het plastic makkelijker op te ruimen dan gebroken glas.
  • Functionaliteit: PET glazen zijn uitermate geschikt voor het serveren van dranken. PET glazen zijn sterk, laten geen gas en reukstoffen door en zijn een goede elektrische isolator.
  • Recyclebaar: PET kan worden versnipperd tot kleine plastic deeltjes, om zo weer opnieuw te worden uitgeblazen tot glazen. Tevens kan het gebruikt worden om meubels en pallets te vervaardigen.

Bio-based

Bioplastic is de snelst groeiende markt op dit moment. Bio-PET wordt van biobased ethyleneglycol geproduceerd. Om de voordelen voor duurzaamheid en milieu te versterken, is deze manier op oude PET onderdelen te recyclen tot nieuwe exemplaren een wenselijke manier. Naast perfect materiaal voor een drankje, is het ook ideaal verpakkingsmateriaal. De laatste 20 jaar heeft er een heus PET evolutie plaatsgevonden.

De toekomst van PET

Voor de toekomst geldt dat het van belang is om belangen goed te blijven behartigen voor de PET industrie. Wereldwijd gebeurt dit al door diverse brancheverenigingen. Zij strijden voor recycling, hergebruik en belangen. Als we kijken naar de technische voortgang van het materiaal, het verbeterde design en het gegeven dat PET steeds meer gebruik wordt in verschillende (voedsel)branches, snapt u wellicht waarom PET het meest dominante verpakkingsmateriaal van het komende decennium wordt genoemd. Wilt u meer weten over PET glazen? Bekijk ons assortiment online voor diverse uitvoeringen. Wij bieden champagneglazen, wijnglazen, shakers en nog veel meer.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier