Uwindex
Image default
Telefonie

Dingen die je moet weten als je een gebruikte iPhone koopt

De Amerikaanse smartphonemarkt wordt gedomineerd door iPhones, maar ze zijn niet goedkoop en gaan zelden in de uitverkoop. Als je er een wilt kopen zonder de volledige prijs te betalen, is het kopen van een gebruikte of gereviseerde iPhone de beste keuze. Hoewel een gebruikte iPhone een goede deal kan zijn, zijn er een paar dingen waar u op moet letten.

Het kopen van gebruikte of gereviseerde iPhones bespaart wat contant geld, maar er kunnen afwegingen volgen. Als u overweegt een gebruikte iPhone te kopen, zijn hier acht dingen die u moet controleren voordat u koopt, samen met enkele suggesties voor het vinden van een koopje.

Pak wel een telefoon die bij je provider past

Elk iPhone-model dat met de iPhone 5 begint, werkt op alle netwerken van telefoonbedrijven. Het is echter belangrijk om te weten dat het AT & T-netwerk een extra LTE-signaal gebruikt dat de anderen niet gebruiken, wat op sommige plaatsen een snellere service kan betekenen. Als u een iPhone koopt die is ontworpen voor gebruik met Verizon en deze meeneemt naar AT & T, hebt u mogelijk geen toegang tot dat LTE-signaal. Vraag de verkoper naar het modelnummer van de iPhone (dit komt overeen met A1633 of A1688) en controleer of het compatibel is met uw provider.

Ga altijd na of de telefoon niet gestolen is 

Wanneer u een gebruikte iPhone koopt, wilt u geen gestolen telefoon kopen. Apple voorkomt dat gestolen iPhones door nieuwe gebruikers worden geactiveerd met zijn Activation Lock-tool. Apple bood vroeger een eenvoudige website aan om de activeringsslotstatus te controleren, maar het bedrijf verwijderde het. U kunt er echter nog steeds achter komen of de iPhone die u overweegt te kopen, is gestolen. U hebt het nummer van IMEI of MEID (afhankelijk van de provider) van de iPhone nodig. Als u niet over de telefoon beschikt, moet u de verkoper vertellen waar deze zich bevindt.

Check op de smartphone niet is vergrendeld door de provider

Zelfs als je het juiste iPhone-model hebt, is het een goed idee om je telefoonbedrijf te bellen voordat je koopt om te bevestigen dat het de telefoon kan activeren. Hiertoe vraagt ​​u de verkoper om het IMEI-nummer van de telefoon voor AT & T- en T-Mobile-telefoons of het MEID-nummer voor Verizon en Sprint. Bel dan uw provider, leg de situatie uit en geef de koerier het IMEI- of MEID-nummer van de telefoon. Het bedrijf moet u kunnen vertellen of de telefoon compatibel is.

Doe altijd een controle van de batterij 

Omdat gebruikers de batterij van de iPhone niet kunnen vervangen , wil je er zeker van zijn dat elke gebruikte iPhone die je koopt een sterke batterij heeft.  Een licht gebruikte iPhone moet een fatsoenlijke levensduur van de batterij hebben, maar iets meer dan een jaar oud moet worden gecontroleerd. Vraag de verkoper om zoveel mogelijk informatie over de levensduur van de batterij of kijk of ze een nieuwe batterij zullen installeren voordat u ze koopt. Apple installeert nieuwe batterijen op hun iPhones voor een redelijke prijs, dus als je geen betrouwbare informatie over de staat van de batterij kunt krijgen, ga dan naar Apple.com voor een prijs voor het vervangen van de batterij voordat je je commiteert.


https://vergelijk-gratis.nl