Ucare

Ucare

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de propere baan te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe utiliseer ik mijn talenten optimaal. Een opbrengst op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Stap 4

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Terugkom-ogenblik waarbij u gemeenschappelijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsspanne. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Terugkaatsen genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Kennismaking met uw carrière instructeur
Toelichting werkmethode
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Doorspreken van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten opbouw

 

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Hoe kunt u zichzelf overtreffen in uw job, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u wilt meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

U verlangt promotie maken of betreffende een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, zelfstandigen, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen wat betreft hun loopbaan en personeel die in hun opzegtermijn en tijdsspanne van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele problemen waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee geleidt.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële sfeer, de schematische structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

– Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.
– Telefonisch. Bel 0800 30 700 (kosteloos). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde data door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

Betrekking test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de goede taak voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de correcte kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft over uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de belastingen.

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Als u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Begeert u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor gratis startgesprek.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

 Wat als ik mijn job cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

 

Hoe zien jobcheques eruit?

Een unieke code van de cheque. Deze code zal opgevraagd worden ter verificatie.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij veranderingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw werk of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw baan- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raad ondersteunt u bij het vinden van een beantwoording op uw vraag. Kortom, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met jobcheques, een traject bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier