Uwindex
Image default
Zakelijke dienstverlening

Promoot je bedrijf door middel van een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm wordt steeds vaker ingezet door een organisatie vanwege de veelzijdigheid die een bedrijfsvideo kan bieden. Het medium is multi-inzetbaar op meerdere vlakken. Een bedrijfsfilm kun je zowel online als offline inzetten, maar je hebt binnen de categorie bedrijfsfilm ook nog verschillende types van de video. Iedere video heeft specifieke kenmerken die je beter in staat stellen om jouw specifieke doel te bereiken. Zo heb je bijvoorbeeld de promotievideo als mogelijkheid.

Wat is een promotievideo eigenlijk?

Een promotievideo duurt niet langer dan negentig seconden en heeft als doel een organisatie, product of evenement extra in het zonnetje te zetten. Dankzij deze soort bedrijfsfilm vormt de kijker een positieve band met de organisatie die een hoofdrol speelt. Belangrijke redenen om een promotiefilm in te zetten zijn daarom inspiratie, motivatie én activatie. Een goede promotievideo bevat een aantal belangrijke kenmerken:

  • De film mag niet te lang zijn (tussen de dertig en negentig seconden)
  • Duid zeer specifiek de voordelen aan van een product, evenement of bedrijf
  • Breng een krachtige boodschap over
  • Maak gebruik van een goed script
  • Leef je in je doelgroep in
  • Gebruik emotie (die is erg belangrijk!)
  • Prikkel de doelgroep met originele beelden en ideeën
  • Plan ook je marketing en distributie van de bedrijfsfilm goed uit
  • Voeg een duidelijke call-to-action toe

De meerwaarde van een videomarketingbureau

Bij het maken van een sterke promotievideo moet je letten op een aantal cruciale zaken om je project succesvol te maken. Daarom is het raadzaam om een professioneel videomarketingbureau hierbij in te schakelen, zoals Playforward. De videomarketingbureaus houden zich dagelijks bezig met het vervaardigen van succesvolle promotievideo’s en hebben hier ruimschoots ervaring in. Bovendien heb je voor de start van je project meerdere bijeenkomsten met de teams en tussendoor mag je ook altijd aanpassingen aanbrengen in de bedrijfsfilm. Daarom blijft je bedrijfsfilm op maat gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Inklokken en uitklokken met een prikklok

Schakel een inkoop adviseur in en optimaliseer de inkoopprocessen binnen uw onderneming

Windows Server nu nog veiliger